Insignes van arrestatieteams

Iedere politiemacht heeft zijn eigen insigne. In Amerika zien we dat iedere stad, iedere staat en ga zo maar door zijn eigen insignes heeft. In Nederland zijn niet zo veel verschillende insignes. Ook het Arrestatieteam heeft dan ook geen eigen insigne in tegenstelling tot de Amerikaanse equivalenten.
Wel hebben alle zeven AT's een eigen, persoonlijk, maar niet-officiëel insigne. Deze insignes zijn er voor de leden van de Arrestatieteams als een soort van ere-embleem. Een teken van verbondenheid met de collega's in het AT.
De insignes zijn heel populair bij verzamelaars van insignes, ookwel patches genoemd. De insignes zijn echter vreselijk schaars, er is amper aan te komen.
Hieronder vind je de insignes van alle Arrestatieteams. Het kan dat er insignes ontbreken, dat komt dan omdat ik niet in het bezit ben van een foto of scan van het insigne. Wanneer u mij aan een insigne (lees: foto of scan, een echte zou helemaal te gek zijn!!!) kan helpen hoor ik graag van u!

 1. Arrestatieteam Utrecht
 2. Arrestatieteam Haaglanden
 3. Arrestatieteam Gelderland-Midden
 4. Interregionaal Arrestatieteam Zuid-Nederland
 5. Interregionaal Arrestatieteam Rotterdam-Rijmond
 6. Interregionaal Arrestatieteam Amsterdam-Amstelland
 7. Interregionaal Arrestatieteam Noord- en Oost-Nederland
 8. Koninklijke Marechaussee Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB)

User

De eigenaar en webmaster van Arrestatieteam.nl. Zelf zeker geen AT'er, maar heeft wel vaak samengewerkt met verschillende AT's. Een politieagent met een gezonde interesse in geweldsbeheersing, bewapening en uitrusting.

Website: www.arrestatieteam.nl
 • Facebook >

 • Twitter @Arrestatieteam.nl >

 • Twitter #Arrestatieteam >

 • 1