Insignes AT Amsterdam-Amstelland

Haaglanden3

Gedragen op de rechterschouder wordt dit werkelijk schitterende maar toch eenvoudige insigne. Een prachtige vorm en een nog mooiere kleur blauw met een zwarte rand. De simpele, maar o zo stoere en eervolle opschrift "ARRESTATIETEAM" in zwarte letters maakt dit insigne tot één van mijn favorieten. Het oude "West-1" Rijkspolitie AT droeg een vergelijkbaar insigne met de opschrift "KORPS RIJKSPOLITIE". Voor een afbeelding van dit insigne moet je op de insignepagina zijn van het AT Rotterdam-Rijnmond.

Het wolvenpack

Asmterdam1

Eén van de allermooiste insignes van de verschillende AT's is deze van het Arrestatieteam Amsterdam-Amstelland. Het wat Amerikaans gevormde insigne met een donkerblauw, naar zwart neigende achtergrond is omringt met een goudkleurige rand.
Op het insigne zien we de naam van het Arrestatieteam Amsterdam-Amstelland staan, in wit geborduurd. Verder zien we een grote wolvenkop. Het verhaal wat achter de wolvenkop zit is als volgt: De wolf is één van de beste roedeldieren die er is. De wolven onderling hebben een goede verstandhouding en jagen volgens strakke afspraken. Maar wat de wolf zo bijzonder maakt is dat hij zonder de roedel ook uikstekend kan jagen en handelen. Net zoals van een AT'er wordt verwacht. Als het AT bijvoorbeeld een instap doet op een woonwagenkamp gaan ze als team (roedel) naar binnen. Gaat er een verdachte vandoor wordt er wel verwacht dat de AT'er (de enkele wolf) hem aanhoud en terug brengt. En net zoals als bij de wolven is er een leider per actie (de Alphawolf).
Als laatste zien we het teken van de stad Amsterdam in het insigne staan, iets wat verplicht op het insigne moest: de gastheer/stad van het Arrestatieteam Amsterdam-Amstelland.

User

De eigenaar en webmaster van Arrestatieteam.nl. Zelf zeker geen AT'er, maar heeft wel vaak samengewerkt met verschillende AT's. Een politieagent met een gezonde interesse in geweldsbeheersing, bewapening en uitrusting.

Website: www.arrestatieteam.nl
Meer in deze categorie: Insignes AT Gelderland-Midden »
  • Facebook >

  • Twitter @Arrestatieteam.nl >

  • Twitter #Arrestatieteam >

  • 1