Insignes AT Zuid-Nederland

De krab

Zuid1

Voordat het Interregionaal Arrestatieteam Zuid-Nederland er was, was er een Interregionaal Arrestatieteam Zuid. Later is dit AT samen gegegaan met AT Brabant Zuid-Oost. Beiden hadden een eigen insigne, hiernaast vind je het insigne van IAT Zuid. Het grote, zeer donkerblauwe insigne heeft de naam van het IAT in gouden letters erop staan. Verder staat er op het insigne een grote blauwe krab. De krab is gekozen als symbool voor het insigne in de tijd van het Rijkspolitie AT. Het idee achter de krab is dat het een beest is wat zowel in het water als op het land zijn prooi rustig besluipt en deze vervolgens vliegensvlug aanvalt en in een greep neemt met zijn scharen waar de prooi nooit meer uitkomt! Het dier is ook erg goed gepantserd en daardoor goed beschermt. Verder is een krab een meester in het ingraven, het ontzichtbaar zijn voor de omgeving. Kortom de krab staat synoniem voor de AT'er. De krab is in het blauw maar in de natuur komen blauwe krabben niet voor. Het blauw verwijst naar de politionele kleur, en de kleur van de overbekende baret.

LIPS Transportboeien

Zuid

Eén van de jongste insignes, van één van de jongste Arrestatieteams. Op 1 januari 2000 onststond het Interregionaal Arrestatieteam Zuid-Nederland uit een fusie van Arrestatieteam Zuid en Arrestatieteam Brabant Zuid-Oost. Uiteraard kreeg dit nieuwe AT ook een geheel nieuw insigne waarvan u hiernaast een plaatje ziet. Op het blauwgroene insigne wat geel omrand is, ziet met een gele opschrift met de naam van het arrestatieteam. Verder ziet u de beroemde Blauwe Baret waarvoor de leden van het AT zich zo hebben ingezet.
Daaronder ziet men het werkgebied van dit AT, de 6 meest zuidelijke politieregio's, in de LIPS transportboeien geslagen; Interregionaal Arrestatieteam Zuid-Nederland waakt over dit gebied!

LIPS Transportboeien, deel 2

Zuid3

Waarschijnlijk zult u nog eens een keer goed moeten kijken om het verschil tussen het bovenstaande en dit insigne te zien. Het insigne wat hierboven staat laat het toenmalige werkterrein van het IAT Zuid-Nederland zien. Een korte tijd later is dat werkterrein nog een stuk uitgebreidt, de (schier)eilanden van de provincie Zeeland zijn er nu ook bijgetrokken. Dit moest uiteraard nog veranderd worden op het insigne, en dus kreeg het bedrijf wat het vorige insigne had gemaakt een tweede

Best of Both Worlds

Iatzuid2worlds

We schrijven medio december 2006 wanneer ik van Interregionaal Arrestatieteam Zuid het bericht krijg dat ze een nieuw insigne hebben ontworpen. Het vorige (LIPS deel 2) werd niet door iedereen als mooi ervaren en zodoende moest er een nieuw insigne komen wat bij het hele team in de smaak zou vallen. Het team heeft de onderwerpen en kleuren genomen van de vorige insignes en zodoende een prachtig nieuw insigne gecreerd.
Een goud-gele rand, de bekende blauwe krab en het werkgebied van IAT Zuid-Nederland, alles afgebeeld op een zwarte achtergrond waardoor er een enorm contrast in het insigne zit: een lust voor het oog. Dit insigne kan met trots gedragen worden!

Met dank aan Interregionaal Arrestatieteam Zuid-Nederland voor het prachtige insigne.

User

De eigenaar en webmaster van Arrestatieteam.nl. Zelf zeker geen AT'er, maar heeft wel vaak samengewerkt met verschillende AT's. Een politieagent met een gezonde interesse in geweldsbeheersing, bewapening en uitrusting.

Website: www.arrestatieteam.nl
  • Facebook >

  • Twitter @Arrestatieteam.nl >

  • Twitter #Arrestatieteam >

  • 1