Insignes Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten

Bsb2

Modern BSB-logo

Het logo wat je hier ziet is een moderne uitvoering van het logo van de BSB. Bovenaan staat duidelijk vermeldt om welke groep het gaat en in het middel van het logo prijkt een leeuwenkop, het Nederlandse Rijkswapen. Aan de rechterzijde van de goude leeuwenkop zie je in relief een mannengezicht: dit staat voor de instelling van de leden van de BSB. Het gaat hier om normale mensen die als het moet hun mannetje staan: de overgang van mens tot leeuw met de bijbehorende vechtlust.

Bsb1

Nieuwe versie - BSB Insigne

Dit insigne, een grote, zwarte lap stof, wordt gedragen op de rechterborst van het tacticaloverall. Op het insigne is het logo van de Koninklijke Marechaussee gedrukt, de naam staat er in het vaandel onder. Daar staat ook de zo spectaculaire afkorting B.S.B. geschreven.
Het is niet zeker, maar dit insigne is waarschijnlijk een wat ouder insigne aangezien tegenwoordig insignes niet meer worden opgedrukt, maar worden geweven.

Bsboud

Oude versie - BSB Insigne

Hier zie je het oudere insigne wat de BSB droeg. Inmiddels is dit grote zwarte stoffen insigne met ingenaaide opschriften vervangen door het onderstaande insigne met een speciale opdruk.

User

De eigenaar en webmaster van Arrestatieteam.nl. Zelf zeker geen AT'er, maar heeft wel vaak samengewerkt met verschillende AT's. Een politieagent met een gezonde interesse in geweldsbeheersing, bewapening en uitrusting.

Website: www.arrestatieteam.nl
  • Facebook >

  • Twitter @Arrestatieteam.nl >

  • Twitter #Arrestatieteam >

  • 1