Arrestatieteam neemt HK416 in gebruik

Geschreven door 

Na diverse terroristische aanslagen in landen om ons heen en na het zware vuurwapen geweld in ons eigen land is er bij de arrestatieteams een wapen toegevoegd aan het arsenaal: de Heckler & Koch 416,

Twitteraar Bernt van Dongen plaatste een bericht waarin AOT Zuid te zien is bij een inzet. Eén van de AOT'ers draagt het eerder genoemde nieuwe wapen.

Na de terroristische acties in Frankrijk kwamen er diverse berichten naar buiten dat er bij de interventie-eenheden in Nederland op diverse vlakken veranderingen zouden worden doorgevoerd. Een daarvan was het gebruik van zwaardere wapens door het arrestatieteam.
Deze Heckler & Koch 416 is al enige tijd in gebruik bij diverse specialistische eenheden bij Defense, waaronder de BSB van de Marechaussee en het Korps Commandotroepen (KCT).

De HK416 is een wapen dat de 5,56x45mm-patroon verschiet. Het heeft een patroonhouder die aan 30 patronen ruimte biedt en is geschikt om zowel semi- als volautomatisch te vuren. De HK416 van het AT is uitgerust met een optische, licht vergrotende kijker en een lamp- en lasermodule.

Later op deze website een compleet en gedetailleerd artikel over dit prachtige wapen van Heckler & Koch.

Laatst aangepast op woensdag, 28 januari 2015 13:40
User

Webmaster en eigenaar van Arrestatieteam.nl. Zelf absoluut geen lid van het arrestatieteam maar wel met een intresse in geweldsbeheersing, uitrustingsdelen en bewapening.

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Log in om reacties te plaatsen
  • Facebook >

  • Twitter @Arrestatieteam.nl >

  • Twitter #Arrestatieteam >

  • 1