EO-rapportage over schietende agenten

Geschreven door 

Nederlandse politieagenten hebben het afgelopen jaar 33 keer geschoten op verdachten. Het gevolg is dat ze soms zelf in het verdachtenbankje belanden. In 'Dit is de Dag Reportage' praten agenten voor het eerst over hun rol bij schietincidenten en over hun ervaringen met de Rijksrecherche die in beeld komt na een schietpartij. Zij hebben de taak om uit te zoeken of de agent de verdachte terecht heeft neer-of doodgeschoten.

De relatie tussen de politie en de Rijksrecherche is soms dan ook gespannen. Want de Rijksrechercheurs hadden een reputatie als 'matennaaiers'. In 'Agent onder vuur' spreken agenten en de Rijksrecherche over hun betrokkenheid bij soms fatale schietpartijen.

Bekijk op de website van de EO deze aflevering van "Dit is de dag" terug voor interessante informatie over genoemd onderwerp. Onder meeer wordt er stilgestaan bij een inzet van het arrestatieteam waarbij een gijzelnemer met een schot met de Heckler & Koch MP5 wordt neergeschoten.

Rapportage Vuurwapengeweld Eo

Laatst aangepast op dinsdag, 17 februari 2015 11:31
User

Webmaster en eigenaar van Arrestatieteam.nl. Zelf absoluut geen lid van het arrestatieteam maar wel met een intresse in geweldsbeheersing, uitrustingsdelen en bewapening.

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Log in om reacties te plaatsen
  • Facebook >

  • Twitter @Arrestatieteam.nl >

  • Twitter #Arrestatieteam >

  • 1