Duiker arrestatieteam

De leden van het arrestatieteam die de vervolgopleiding voor Duiker doen volgen deze opleiding bij een zeer goede leerschool, die niet nader te noemen valt. De geslaagde duikers krijgen een speciaal certificaat voor hun kwaliteiten wanneer de opleiding is voltooid. De AT'ers die deze opleiding overigens willen volgen moeten voldoen aan een flink aantal eisen uit de Arbeidsomstandighedenwet, dit zorgt ervoor dat het duiken van de arrestatieteams een zeer professioneel gebeuren wordt.
Duikers van het AT kunnen na deze opleiding zelfs nog verder leren voor een positie als Duikleider of Duikmedisch begeleider.

Takenpakket

De kern van het duiken is simpel. Zoals de regel ook bij de duikers van allerlei andere specialistische eenheden geldt, gaat het om van plaats A naar plaats B te komen. Dit kan gebeuren om bijvoorbeeld een aankomende inval of actie van het arrestatieteam voor te bereiden zonder dat dit duidelijk wordt voor de verdachten.

Small Atduiker
Een zeer professionele duiker van AT Amsterdam,
tijdens een test met een duiksysteem, wat uiteindelijk is afgekeurd.

De andere kant van het werken is het duiken in opdracht van de verschillende districten en de Douane. Wanneer de duikspecialisten worden opgeroepen om voor de districten klussen uit te voeren gaat het meestal om het opduiken van vuurwapens, portofoons en andere belangrijke voorwerpen.
Wanneer de Douane hulp nodig heeft, staan de zaken vaak in verband met drugshandel. Een veel voorkomende opdracht is om de onderzijde van boten volledig te onderzoeken op pakketjes waarmee drugs wordt gesmokkelt. Ook deze manier is bij de Politie bekend en er zijn dan al vele vonsten gedaan! De duikers gebruiken bij dit soort klussen overigens perslucht.

User

De eigenaar en webmaster van Arrestatieteam.nl. Zelf zeker geen AT'er, maar heeft wel vaak samengewerkt met verschillende AT's. Een politieagent met een gezonde interesse in geweldsbeheersing, bewapening en uitrusting.

Website: www.arrestatieteam.nl
  • Facebook >

  • Twitter @Arrestatieteam.nl >

  • Twitter #Arrestatieteam >

  • 1