Detailfoto's Walther P5

Bij alle politiediensten is het standaard vuurwapen de Walther P5 in 9x19mm, ookwel 9mm Luger of 9mm Parabellum genoemd. Ook het Arrestatieteam gebruikt de Walther P5 als standaardwapen vanwege de verdienstelijke reputatie die het wapen heeft opgebouwd tijdens de lange loopbaan bij de politie. De Walther P5 heeft een uitneembare patroonhouder die maximaal 8 patronen kan bevatten. Het wapen weegt 795 gram en is 18 cm lang. Het wapen wordt in Nederland geladen met munitie die in Duitsland wordt vervaardig, speciaal voor de Nederlandse politie. Dynamit Nobel A.G produceert daar namelijk de Type Action, Model 3 munitie in 9x19mm Parabellum.

Overige artikelen over de Walther P5:

Waltherp55s
De 9x19mm 139 Grain Parabellum Action 3 politie patroon
Waltherp54s
Twee 9x19mm patronen en de 8 schots patroonhouder
Waltherp51s
De Hogue Softrubberen pistoolgrip
Waltherp56s
Linker zijaanzicht P5, geen patronen in het magazijn, slede blijft naar achteren staan
Waltherp53s
Rechter zijaanzicht Walther P5
Waltherp52s
Linker zijaanzicht Walther P5

Hartelijk bedankt!

Last but not least, moet ik zeker mijn vriend bedanken die speciaal voor mij (en de bezoekers) deze foto's heeft gemaakt! En ze zijn zoals je ziet schitterend.

User

De eigenaar en webmaster van Arrestatieteam.nl. Zelf zeker geen AT'er, maar heeft wel vaak samengewerkt met verschillende AT's. Een politieagent met een gezonde interesse in geweldsbeheersing, bewapening en uitrusting.

Website: www.arrestatieteam.nl

Gerelateerde items (op tag)

Meer in deze categorie: « Ooglaseroperatie en de politie
  • Facebook >

  • Twitter @Arrestatieteam.nl >

  • Twitter #Arrestatieteam >

  • 1