Over de website

Wat is Arrestatieteam.nl?

Arrestatieteam.nl is een non-profit website met een informatief doel. De website is op geen enkele manier gelieerd aan de politie, het Ministerie van Justitie of het Minsterie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
Arrestatieteam.nl probeert een objectief, helder beeld te schetsen van de arrestatieteams, hun werkzaamheden en gerelateerde onderwerpen als uitrustingsdelen en technische ontwikkelingen. Daarnaast biedt de website een schat aan informatie met betrekking tot speciale (politie-)eenheden en hun inzetten, uitrustingsdelen en bewapening.

Waarom Arrestatieteam.nl?

De Blauwe Baret is een ouderwets "uit de hand gelopen hobby". Een combinatie van interesse in de politie en dan vooral in de arrestatieteams en interesse op het gebied van webdesign en -development heeft geleid tot het ontstaan van Arrestatieteam.nl.

Na de oprichting van de website op 22 november 2001 is deze flink gegroeit. Van een kleine 50 tot 100 unieke bezoekers per dag naar vele honderden unieke bezoekers per dag zijn de bezoekersaantallen behoorlijk gestegen.
Van een site met een enkel artikel over de arrestatieteams is De Blauwe Baret inmiddels uitgegroeit tot dé website over "Speciale Eenheden" binnen de Nederlandse Politionele en Justitiele kringen. Behalve de politie arrestatieteams wordt de bezoeker namelijk ook op de hoogte gehouden van de teams die binnen Justitie en de Koninklijke Marechaussee speciaal werk doen.
Van informatie over tests met nieuwe wapens en uitrustingsdelen tot informatie over de opleiding tot Medewerker AT, van een artikel over het Oostenrijkse arrestatieteam tot de tot de historie van de blauwe baret, je vind het allemaal op deze plek.

Gegevens en privacy

De Blauwe Baret bestaat uit informatie die is gecontroleerd. De meeste informatie en het beeldmateriaal wordt doorgenomen met ervaren agenten uit specialistische circuits (AT, OT, AE en VAG), hierdoor komt er geen informatie online die schadelijk zou kunnen zijn voor de mensen werkende bij deze eenheden of hun operaties.
Namen en locaties op deze website kunnen gefingeerd zijn om personen te beschermen. Zo niet, dan heeft de betreffende persoon toestemming gegeven om de naam (en eventuele andere gegevens) op de website te zetten. Mensen, nummerborden en andere herkenningspunten in foto's zullen op verzoek onherkenbaar worden gemaakt om privacy te kunnen garanderen. Op foto's waar dit niet is gebeurd, was dit ook niet nodig en niet verzocht.

Wanneer je vragen of opmerkingen hebt met betrekking tot de website of inzake privacy, dan kunt u altijd contact opnemen.

Deze website is mijn persoonlijke creatie en is niet gelieerd aan de politie, het Ministerie van Justitie of het Minsterie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Aan de website kunnen dan ook geen rechten worden verleend.

User

De eigenaar en webmaster van Arrestatieteam.nl. Zelf zeker geen AT'er, maar heeft wel vaak samengewerkt met verschillende AT's. Een politieagent met een gezonde interesse in geweldsbeheersing, bewapening en uitrusting.

Website: www.arrestatieteam.nl
Meer in deze categorie: Contactformulier »
  • Facebook >

  • Twitter @Arrestatieteam.nl >

  • Twitter #Arrestatieteam >

  • 1