Welcome Anonymous !

Over de Arrestatieteams en andere speciale politie-eenheden.
 

Blanke politiebaas taboe

Algemene onderwerpen omtrent de politie, BPZ e.d.

Moderators: --X--, Doggieman

Berichtdoor Bleu_E1000 » za maart 07, 2009 9:26

Telegraaf schreef:Groot feest promotie afgelast
Blanke politiebaas taboe


door door John van den Heuvel en Bert Huisjes
Een feest voor een nieuwe korpschef in Zuid-Holland is in allerijl afgeblazen, na discussie over de benoeming van 'weer een blanke man' in de politietop.

Minister Ter Horst (Binnenlandse Zaken) gaf de gevraagde en verwachte goedkeuring voor deze benoeming niet. Voor de installatie van Teun Visscher was schouwburg Kunstmin in Dordrecht al afgehuurd voor een groot feest, aanstaande dinsdag. Het korps moest de boeking annuleren.

Haar ministerie zegt dat zo'n feest dan 'veel te vroeg' is gepland. Bij een informele bijeenkomst bespraken diverse korpschefs deze week openlijk dat Ter Horst dwarsligt. Zo moet de politie garanderen dat Visscher de láátste 'blanke man' is die voorlopig in de politietop komt. De volgende moet per se een vrouw zijn of een kleurtje hebben - ongeacht of er betere kandidaten zijn.

"De korpsbeheerders hebben met de minister afgesproken dat vijftig procent van de politietop vrouw of allochtoon wordt", zegt een woordvoerder van het ministerie. "Als nu een blanke mannelijke korpschef wordt benoemd, kan de volgende geen blanke man zijn."

Het korps in Zuid-Holland zit al bijna anderhalf jaar zonder korpschef. Voor de functie werden wel twee vrouwen benaderd. Maar zij konden niet, of waren niet gekwalificeerd.

Daarop werd Visscher voorgedragen. Ter Horst wil ook uit de subtop 'blanke mannen' weren. Deze bestuurslaag moet minstens voor 30 procent vrouw of allochtoon zijn. Hier is veel gemor over bij de politie. Prima kandidaten worden geblokkeerd, terwijl de eisen omlaag gaan omdat er nauwelijks vrouwelijke en allochtone kandidaten zijn.

Zo werd in Noord-Holland-Noord een vrouwelijke korpschef benoemd, afkomstig van stadstoezicht in Amsterdam. De promotie is zeer omstreden.


Bron: Telegraaf

Ik ben met stomheid geslagen! :evil: Alleen maar omdat 'n zekere "mevrouw" Ter H. in Den-Haag wil dat er meer vrouwen en allochtonen in de top komen te zitten, moet er maar op kwaliteit geschipperd worden?!! :evil:
Volgens mij heeft het ministerie van BZK wel belangrijkere zaken om zich mee bezig te houden op het ogenblik... Het wordt steeds gekker in dit land! Straks mogen er überhaupt geen mannen meer solliciteren/aangenomen worden bij de politie... :?
Politiek...<zucht>... :roll:

Neemt natuurlijk niet weg dat het een goede zaak is om er naar te streven, maar je moet het niet op deze manier (of welke andere dan ook) gaan afdwingen... Als het (nog) niet haalbaar is, is het (nog) niet haalbaar. PUNT :!:
"Levende vissen zwemmen tegen de stroom in, alleen de dode drijven mee."
Mr. L. Einthoven
Avatar gebruiker
Bleu_E1000
Commissaris
 
Posts: 1235
Geregistreerd: do dec 13, 2007 19:36
Woonplaats: Nederland


Berichtdoor troy_sbk » za maart 07, 2009 18:35

Inderdaad, je zoekt gewoon de 'best man for the job' toch? Of dat nou een vrouw, allochtoon of blanke is, doet er totaal niet toe :?

Slechte zaak. Zoals Emile al zei, het is gewoon nog niet haalbaar.

Grt'z J.
In selectieprocedure bij politie Groningen, opleiding niveau 4. Intakegesprek gehad
Avatar gebruiker
troy_sbk
Surveillant
 
Posts: 51
Geregistreerd: ma nov 10, 2008 23:16
Woonplaats: Nederland

Berichtdoor Bleu_E1000 » za maart 07, 2009 21:03

troy_sbk schreef:Inderdaad, je zoekt gewoon de 'best man for the job' toch? Of dat nou een vrouw, allochtoon of blanke is, doet er totaal niet toe :?

Slechte zaak. Zoals Emile al zei, het is gewoon nog niet haalbaar.

Grt'z J.

Pas op! Straks gaat ze nog beweren dat "best man for the job" impliceert dat alleen mannen geschikt zouden zijn... :? :wink:
"Levende vissen zwemmen tegen de stroom in, alleen de dode drijven mee."
Mr. L. Einthoven
Avatar gebruiker
Bleu_E1000
Commissaris
 
Posts: 1235
Geregistreerd: do dec 13, 2007 19:36
Woonplaats: Nederland

Berichtdoor JanZwolle » zo maart 08, 2009 3:51

Laten we hopen dat het optreden van Minister Guusje ter Horst in deze niet representatief zal zijn voor het optreden van toekomstige vrouwelijke topfunctionarissen bij de Politie... :twisted:

Greetzzz, Jan
When all is said and done, a hell of a lot more is said then done...
Avatar gebruiker
JanZwolle
Commissaris
 
Posts: 1033
Geregistreerd: di sep 23, 2003 14:00
Woonplaats: Zwolle

Berichtdoor Bleu_E1000 » zo maart 08, 2009 11:00

Ach, ik lees net op telegraaf.nl dat vrouwen in hogere posities zich vervelen...
ABC-tje dus... :roll: :lol: :wink:
Laatst bijgewerkt door Bleu_E1000 op ma maart 09, 2009 11:23, in totaal 1 keer bewerkt.
"Levende vissen zwemmen tegen de stroom in, alleen de dode drijven mee."
Mr. L. Einthoven
Avatar gebruiker
Bleu_E1000
Commissaris
 
Posts: 1235
Geregistreerd: do dec 13, 2007 19:36
Woonplaats: Nederland

Berichtdoor Scientist » zo maart 08, 2009 15:34

Ter Horst is niet slim bezig zo. Moet ze straks ook niet gaan klagen als er incapabele mensen op die posten zitten, want dat heeft ze zelf bewerkstelligd.
Scientist
Hoofdagent
 
Posts: 211
Geregistreerd: di apr 29, 2008 13:16

Berichtdoor Bleu_E1000 » zo maart 08, 2009 15:56

The story continues...
http://www.telegraaf.nl/binnenland/3422 ... html?p=2,1
Misschien willen de meeste vrouwen/allochtonen wel niet...kan ook hè... Veel te bang dat ze dan voor elke scheet (van personeel en/of zichzelf) ter verantwoording geroepen worden...
"Levende vissen zwemmen tegen de stroom in, alleen de dode drijven mee."
Mr. L. Einthoven
Avatar gebruiker
Bleu_E1000
Commissaris
 
Posts: 1235
Geregistreerd: do dec 13, 2007 19:36
Woonplaats: Nederland

Berichtdoor Wouter » zo maart 08, 2009 20:50

Ze gaan wel wat erg ver zeg. :roll:
Avatar gebruiker
Wouter
Hoofdagent
 
Posts: 240
Geregistreerd: za jul 19, 2008 17:32
Woonplaats: Limburg

Berichtdoor TV87 » zo maart 08, 2009 23:11

Het is werkelijk te belachelijk voor woorden waar die Ter Horst allemaal mee bezig is. Ik heb ook de indruk dat ze echt de politie maar aan het stangen is omdat ze zich op een of andere manier teniet gedaan voelt ofzo. Echt belachelijk.
pl2100
TV87
Aspirant
 
Posts: 38
Geregistreerd: za feb 28, 2009 21:32
Woonplaats: Brabant

Berichtdoor Scientist » ma maart 09, 2009 18:37

Ik hoop echt dat de CDA doorzet en Ter Horst dwingt om de aanstelling niet meer tegen te houden, want ze zegt wel dat ze voor kwaliteit gaat, maar op deze manier gaat haar dat niet lukken.
Scientist
Hoofdagent
 
Posts: 211
Geregistreerd: di apr 29, 2008 13:16

Berichtdoor Peet » di maart 10, 2009 15:13

Ik denk dat dit de ultieme wraakactie is van Guusje NA-dorst:

Politie wilde drankbon Ter Horst geheim houden
dinsdag 29 augustus 2006 09:55

De politieleiding in Nijmegen heeft er alles aan gedaan om verborgen te houden dat burgemeester Guusje ter Horst (PvdA) met drank op achter het stuur zat. Haar aanhouding werd in het politieregister afgeschermd voor andere agenten.

De agenten die haar hadden bekeurd, kregen de opdracht te zwijgen over het incident. Het proces-verbaal mocht alleen door de korpschef worden ingezien. Normaal gesproken worden dossiers in het politieregister alleen afgeschermd in uitzonderlijke gevallen, bijvoorbeeld bij zedendelicten of als getuigen gevaar lopen.

Ter Horst werd in juli aangehouden met te veel drank op
Ter Horst werd in juli bij een alcoholcontrole betrapt met te veel drank op, zo werd dit weekeinde bekend gemaakt. Dat gebeurde in de week van de afgelaste Vierdaagse. Omdat ze maar iets te veel had gedronken, kreeg ze een rijontzegging van een uur en een boete van 220 euro.

Ontdekt
Pas afgelopen zaterdag lichtte de gemeente alle raadsleden in. Aanleiding zou zijn geweest dat Omroep Gelderland het incident had ontdekt en ermee naar buiten dreigde te komen.

Ter Horst had zelf eerder al wel commissaris van de Koningin Clemens Cornielje, het college van Burgemeester en Wethouders en de fractievoorzitters ingelicht. Die besloten de kwestie voor zich te houden, omdat zij de melding voldoende vonden, zegt de gemeente. Ter Horst is als burgemeester korpsbeheerder van de regiopolitie Gelderland-Zuid.

Spijt
In een verklaring heeft de gemeente zaterdagmiddag laten weten dat Ter Horst het betreurt dat zij het imago van de stad en het gemeentebestuur schade heeft berokkend. Ze noemt haar gedrag 'oerstom' en heeft er spijt van. Wat haar betreft is het eens, maar nooit weer, liet haar woordvoerder weten.

Het incident is opvallend, omdat Ter Horst twee jaar geleden veel opzien baarde met haar nieuwjaarstoespraak, waarin zij Nijmeegse ambtenaren en anderen de les las over integriteit en vriendjespolitiek. Volgens haar kneep in Nijmegen iedereen een oogje dicht, om het zijn vrienden niet lastig te maken.


Tja Guusje, ik denk dat er nu heel veel politiemensen zijn die graag nóg een alcoholcontrole willen doen op die vrijdagmiddag in de buurt van politiek Den Haag...

Voorlopig ben ík er trouwens alleen maar achteruit gegaan op mijn salaris na die onderhandelingen. wat procent erbij? geen probleem. Halen we toch gewoon alle andere toeslagen eraf? (CAO-a-la-carte, sportvergoeding, reiskosten)

Maar goed dat is een ander topic denk ik. Het blijft een mooi vak en we mogen niet zeuren.............. :?

Bron: http://www.elsevier.nl/web/1088933/Nieuws/Politiek/Politie-wilde-drankbon-Ter-Horst-geheim-houden.htm
Avatar gebruiker
Peet
Aspirant
 
Posts: 29
Geregistreerd: vr jun 15, 2007 18:59

Berichtdoor Wouter » di maart 10, 2009 18:52

Mooie actie.. Een spelletje spelen dat kunnen we allemaal Ter Horst :D
Avatar gebruiker
Wouter
Hoofdagent
 
Posts: 240
Geregistreerd: za jul 19, 2008 17:32
Woonplaats: Limburg

Berichtdoor JanZwolle » wo maart 11, 2009 2:53

Niet om het een of ander... maar dit is dus een typisch geval van een Argumentum ad Hominem ofwel in goed Nederlands: op de "man" spelen.

Je kan iemand niet diskwalificeren op grond van gedragingen die niks met het onderwerp zelf te maken hebben (I.e. De uitspraak dat topfuncties bij Politie niet naar de beste kandidaat, maar naar een kandidaat van een bepaalde afkomst of sekse zouden moeten gaan)

Daarnaast is het imho ook niet handig om dit te doen omdat je dan de indruk wekt, geen inhoudelijke tegenargumenten te hebben... Dat lijkt me in deze zaak geenszins het geval...

Ik meen dat voor iedere organisatie en functie geldt dat de juiste man/vrouw op het juiste moment op de juiste positie de ideale situatie zou zijn.
Dit betekent dus concreet dat de organisatie zou moeten selecteren op voor de functie gewenste kennis, ervaring en persoonlijkheid.
De criteria ethnische oorsprong en sekse vallen daar imho NIET onder; sterker nog; deze worden uitgesloten in artikel 1 van onze Grondwet...

just my 2 cents...Jan
When all is said and done, a hell of a lot more is said then done...
Avatar gebruiker
JanZwolle
Commissaris
 
Posts: 1033
Geregistreerd: di sep 23, 2003 14:00
Woonplaats: Zwolle

Berichtdoor Scientist » wo maart 11, 2009 19:55

JanZwolle schreef:De criteria ethnische oorsprong en sekse vallen daar imho NIET onder; sterker nog; deze worden uitgesloten in artikel 1 van onze Grondwet...


Daar zeg je zo wat. Ik denk dat als de persoon in kwestie naar de rechter stapt, omdat Ter Horst hem geweigerd heeft omdat hij een blanke man is hij in het gelijk zal worden gesteld. Dat zou dan een flink blauwtje zijn voor Ter Horst.
Scientist
Hoofdagent
 
Posts: 211
Geregistreerd: di apr 29, 2008 13:16

Berichtdoor JanZwolle » do maart 12, 2009 1:45

Toch blanke man als nieuwe korpschef
Bron:http://frontpage.fok.nl/nieuws/107443/-Toch-blanke-man-als-nieuwe-korpschef.html

De 50-jarige Teun Visscher mag toch de nieuwe korpschef van regiopolitie Zuid-Holland-Zuid worden. Minister Guusje ter Horst heeft vandaag laten weten dat ze hem voorgedragen heeft voor de functie, ondanks dat Teun een blanke man is. Afgelopen weekeind verklaarde Ter Horst nog dat ze zijn benoeming aangehouden had, omdat ze liever een allochtoon of een vrouw op die plaats wilde hebben.

Na een gesprek met de korpsbeheerder Ronald Bandell en voorzitter Jozias van Aartsen besloot de minister alsnog tot zijn voordracht. In het gesprek zijn nog scherpere afspraken gemaakt omtrent de werving en benoeming van vrouwen en allochtonen in de top en subtop van de politie. Deze afspraken moeten er toe leiden dat in 2011 een kwart van deze posten bezet wordt door de beoogde doelgroepen.

Deze week liet Ter Horst doorschemeren in de Kamer dat er mogelijk meer aan de hand was, echter zonder details prijs te geven. De woordvoerder beweert dat het aanhouden van Visschers benoeming niets met de persoon an sich te maken had. De minister was alleen 'not amused' toen ze weer een blanke man voorgeschoteld kreeg.

Visscher is niet onervaren: op dit moment is hij plaatsvervangend korpschef bij de politie Noord- en Oost- Gelderland. Zijn vorige functie was directeur van het Nederlands Politie Instituut. Ook vervulde hij leidinggevende posities bij andere korpsen. Zijn carrière startte in 1985 bij de toenmalige Rijkspolitie. Hij heeft niet alleen de politieacademie succesvol afgerond, hij studeerde ook nog weg- en waterbouwkunde en strafrecht.


Eind goed, al goed? Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat haar uitspraken in deze tot de vergetelheid gaan behoren...

Greetzzzz Jan
When all is said and done, a hell of a lot more is said then done...
Avatar gebruiker
JanZwolle
Commissaris
 
Posts: 1033
Geregistreerd: di sep 23, 2003 14:00
Woonplaats: Zwolle

Volgende

Keer terug naar Politie algemeen

cron

Toon nieuwe berichten