Welcome Anonymous !

Over de Arrestatieteams en andere speciale politie-eenheden.
 

Politiekorps staat garant voor kosten in zaak-Cevat

Algemene onderwerpen omtrent de politie, BPZ e.d.

Moderators: --X--, Doggieman

Berichtdoor JanZwolle » wo mei 13, 2009 1:30

Politiekorps staat garant voor kosten in zaak-Cevat

Bron: http://www.elsevier.nl/web/Artikel.htm?contentid=233657

(Novum) - Het korps waar de doodgeschoten Amstelveense agente Gabrielle Cevat werkzaam was, heeft tot nu toe alle kosten van de nabestaanden in de zaak voor zijn rekening genomen. Ook betaalt het de advocaat van de familie. Dat meldt het politiekorps Amsterdam-Amstelland dinsdag.

"Wij vinden het betreurenswaardig dat het vraagstuk van de vergoeding van de rechtsbijstand is gekoppeld aan datgene wat onze collega Gabrielle Cevat is overkomen", laat hoofdcommissaris Bernard Welten weten. "Waar wij kennis hebben genomen van het feit als zouden er nog advocaatkosten gemaakt moeten worden staat het korps vanzelfsprekend garant."

De nabestaanden van de doodgeschoten Amstelveense agente Gabrielle Cevat en hun advocaat Richard Korver spanden maandag een kort geding aan tegen de Raad voor Rechtsbijstand. Reden hiervoor is dat de raad slechts vijftien van de door Korver bestede uren vergoedt. De advocaat zegt inmiddels al 44 uur te hebben gespendeerd en met nog twee zittingsdagen voor de boeg zullen daar nog de nodige uren bijkomen. Het geding dient vrijdag.


Begrijp ik het nou goed dat de Raad voor Rechtsbijstand dwarsligt inzake het betalen van de kosten die samenhangen met deze zaak?
Zo ja, dan zouden ze zich kapot moeten schamen!!! Of de ouders van jullie collega het na het verlies van hun dochter al niet moeilijk genoeg hebben...

Ik mag toch hopen dat haar korps al het mogelijke doet om deze mensen bij te staan?

Gezond weer thuiskomen... Jan
When all is said and done, a hell of a lot more is said then done...
Avatar gebruiker
JanZwolle
Commissaris
 
Posts: 1033
Geregistreerd: di sep 23, 2003 14:00
Woonplaats: Zwolle


Berichtdoor Scientist » wo mei 13, 2009 19:03

Las het deze week ook. Ronduit belachelijk dat de Raad voor Rechtsbijstand niet over de brug komt. Geen woorden voor. Hoop echt dat de rechter vrijdag de Raad flink op zijn vingers zal tikken, mochten ze idd heel erg nalatig zijn geweest.

Overigens wel klasse van AA dat zij bereid zijn de kosten te vergoeden, maar eigenlijk had het natuurlijk niet nodig moeten zijn.
Scientist
Hoofdagent
 
Posts: 211
Geregistreerd: di apr 29, 2008 13:16


Keer terug naar Politie algemeen

cron

Toon nieuwe berichten