Welcome Anonymous !

Over de Arrestatieteams en andere speciale politie-eenheden.
 

Kamer voor beste chef

Algemene onderwerpen omtrent de politie, BPZ e.d.

Moderators: --X--, Doggieman

Berichtdoor Bleu_E1000 » vr mei 29, 2009 8:41

Telegraaf schreef:'Zo krijg je de hakken in het zand'
Kamer voor beste chef

door Van onze verslaggevers
DEN HAAG - De Tweede Kamer heeft de buik vol van het gesteggel om vrouwen geforceerd in de politietop te benoemen.

Een meerderheid van de partijen vindt dat minister Ter Horst (Binnenlandse zaken) geen vrouwelijke kandidaten er doorheen moet drukken en dat kwaliteit voorop moet staan.

De Kamer reageert hiermee op de afwijzing van kandidaat-korpschef Eveline Rutten door de politie Zeeland. Zij werd te licht bevonden voor de zware taak. Rutten zit nu in de korpsleiding van politie Kennemerland. Ter Horst wil via positieve discriminatie bereiken dat meer vrouwen en allochtonen een topfunctie krijgen bij de politie.

Afgelopen maart blokkeerde Ter Horst nog tijdelijk de benoeming van korpschef Teun Visscher van Zuid-Holland-Zuid omdat het volgens haar niet opschoot met de benoeming van vrouwen en allochtonen.

De Tweede Kamer is bang dat benoemingen zulen uitdraaien op een machtsstrijd tussen de minister en de politie. Hoewel veel partijen het wenselijk vinden dat er meer vrouwen worden aangesteld, wordt een hard quotum afgewezen. "Als je je zo dogmatisch gaat instellen, krijg je hakken in het zand", stelt CDA-Kamerlid Cörüz. De PvdA benadrukt eveneens dat het quotum niet 'in beton gegoten moet worden'.

Ook de PVV is tegen quota. Wel vindt de partij van Geert Wilders dat Ter Horst moet vasthouden aan de aanstelling van Eveline Rutten. "Deze dame heeft het goed gedaan in Kennemerland", aldus PVV-Kamerlid Brinkman.

"De aanstelling van een nieuwe korpschef is veel te ernstig om onderdeel te laten zijn van allerlei machtsspelletjes", aldus VVD-Kamerlid Griffith, die vindt dat Ter Horst de aanstellingen helemaal in eigen hand moet nemen. "Dit gaat ten koste van de aansturing van de politie en de veiligheid." De SP stelt dat er niet 'geforceerd vrouwen neergezet moeten worden.' "We moeten ophouden met dit kinderachtige gedoe en gewoon de beste kandidaat kiezen", aldus SP-Kamerlid Van Raak.

Logisch
Het ministerie van Binnenlandse Zaken reageert kalm op de commotie. "Het is logisch dat niet alle kandidaten die in een sollicitatieprocedure worden aangedragen, gekozen worden", aldus een woordvoerder van Ter Horst. "Dan komt er gewoon weer een nieuwe ronde."

Politiebond NPB wil niet inhoudelijk op de zaak ingaan, maar benadrukt dat er snel een oplossing moet komen.

Bron: Telegraaf
"Levende vissen zwemmen tegen de stroom in, alleen de dode drijven mee."
Mr. L. Einthoven
Avatar gebruiker
Bleu_E1000
Commissaris
 
Posts: 1235
Geregistreerd: do dec 13, 2007 19:36
Woonplaats: Nederland


Berichtdoor Wouter » vr mei 29, 2009 10:47

Las het gister in de Telegraaf inderdaad, eindelijk dat de kamer ook eens inziet dat Ter Horst nu wel een beetje erg ver door aan het zeiken is over vrouwen en allochtonen.
Avatar gebruiker
Wouter
Hoofdagent
 
Posts: 240
Geregistreerd: za jul 19, 2008 17:32
Woonplaats: Limburg

Berichtdoor Char » vr mei 29, 2009 12:40

tuurlijk moeten ze niet kosten wat het kost willen dat er vrouwen of allochtonen hiervoor in aanmerking komen. daar krijg je na een tijd problemen mee als blijkt dat ze het werk eigenlijk niet aankunnen. maar als blijkt dat ze het wel echt aankunnen, waarom niet? veel mensen hebben toch nog het idee dat dergelijke funties alleen aan mannen besteed zouden moeten worden. het is misschien wel waar dat het vaak de mannen zijn die de funtie aan kunnen. maar er lopen ook vrouwen en allochtonen rond die dat kunnen en willen.
Avatar gebruiker
Char
Aspirant
 
Posts: 46
Geregistreerd: vr mei 15, 2009 18:01

Berichtdoor wally-b » vr mei 29, 2009 15:05

Wij hebben toch de beste Chef??????

of niet!!!
"Sommigen worden agressief uit vrees om bang te zijn."

Quote:Cherbulier

:at: :lmb: :sbs: :kct: :bbe: :marn:
Avatar gebruiker
wally-b
Hoofdinspecteur
 
Posts: 803
Geregistreerd: ma jan 14, 2002 17:19
Woonplaats: NL.

Berichtdoor troy_sbk » vr mei 29, 2009 16:58

Char schreef:tuurlijk moeten ze niet kosten wat het kost willen dat er vrouwen of allochtonen hiervoor in aanmerking komen. daar krijg je na een tijd problemen mee als blijkt dat ze het werk eigenlijk niet aankunnen. maar als blijkt dat ze het wel echt aankunnen, waarom niet? veel mensen hebben toch nog het idee dat dergelijke funties alleen aan mannen besteed zouden moeten worden. het is misschien wel waar dat het vaak de mannen zijn die de funtie aan kunnen. maar er lopen ook vrouwen en allochtonen rond die dat kunnen en willen.


Als er mensen rondlopen die het willen moeten ze zich maar aanmelden voor de job. Je wil 'the best man' voor de job. En 'the best man' kan in dit geval ook een allochtoon, vrouw, een vrouwlijke allochtoon of een homofiel zijn. Doet er echt niet toe. Zolang die maar het beste presteerd op die positie.

Grt'z J.
In selectieprocedure bij politie Groningen, opleiding niveau 4. Intakegesprek gehad
Avatar gebruiker
troy_sbk
Surveillant
 
Posts: 51
Geregistreerd: ma nov 10, 2008 23:16
Woonplaats: Nederland

Berichtdoor Char » vr mei 29, 2009 17:26

jup,
dus iedere vrouw, allochtoon of homofiel die dit leest, ga je aanmelden als je denkt dat het werk iets voor jou is, en ga niet denken het zijn allemaal mannen die het werk doen dus ik maak geen kans. want ook jullie maken best een kans. wees niet bang om je aan te melden :wink:
Avatar gebruiker
Char
Aspirant
 
Posts: 46
Geregistreerd: vr mei 15, 2009 18:01

Berichtdoor --X-- » vr mei 29, 2009 22:59

++++++++ JUISTE MAN/VROUW OP DE JUISTE PLAATS +++++++++++

meer niet, en minder ook niet.
er was eens!!!!!!.....................en die was te laat!!!!
Avatar gebruiker
--X--
Inspecteur
 
Posts: 640
Geregistreerd: di jan 15, 2002 14:26
Woonplaats: Ja

Berichtdoor Chef » za mei 30, 2009 0:30

Wij hebben toch de beste Chef??????

of niet!!!


Dankje voor het compliment Wally! :wink:

On-topic: Ik ga volledig met X mee.

Of je nu man of vrouw bent, homo of hetero, geel,blauw,paars of zwart bent..Als jij het meest geschikt bent voor de job, ben jij de persoon die die funcie moet vervullen punt!.
"If you can't remember, the Claymore is pointed towards you.."
Avatar gebruiker
Chef
Hoofdcommissaris
 
Posts: 1717
Geregistreerd: za aug 09, 2003 22:11
Woonplaats: Den Bosch

Berichtdoor JanZwolle » za mei 30, 2009 0:54

[quote="Chef Of je nu man of vrouw bent, homo of hetero, geel,blauw,paars of zwart bent..Als jij het meest geschikt bent voor de job, ben jij de persoon die die funcie moet vervullen punt!.[/quote]

Nou Chef, als iemand structureel blauw is, weet ik niet of deze persoon wel zo geschikt is voor een topfunctie bij de politie... :lol: :lol: :lol:

OT: -X- en Chef hebben natuurlijk volkomen gelijk! Je wil gewoon de beste kandidaat, welk geslacht of ethnische afkomst deze ook heeft.

Alvast een fijn weekend, Jan
When all is said and done, a hell of a lot more is said then done...
Avatar gebruiker
JanZwolle
Commissaris
 
Posts: 1033
Geregistreerd: di sep 23, 2003 14:00
Woonplaats: Zwolle

Berichtdoor PatF » za mei 30, 2009 15:44

JanZwolle schreef:
Chef schreef: Of je nu man of vrouw bent, homo of hetero, geel,blauw,paars of zwart bent..Als jij het meest geschikt bent voor de job, ben jij de persoon die die funcie moet vervullen punt!.


Nou Chef, als iemand structureel blauw is, weet ik niet of deze persoon wel zo geschikt is voor een topfunctie bij de politie... :lol: :lol: :lol:

OT: -X- en Chef hebben natuurlijk volkomen gelijk! Je wil gewoon de beste kandidaat, welk geslacht of ethnische afkomst deze ook heeft.

Alvast een fijn weekend, Jan


Je maakt er een leuke woordspeling van Jan, maar ik ben van mening dat een nieuwe korpschef inderdaad blauw moet zijn. Ik baal van de mentaliteit dat leidinggevenden bij de politie managers moeten zijn en dat die dus ook van buiten de politie kunnen komen. Ik heb begrepen dat een politie-ikoon, oud-commissaris Nordholt, zich hier afgelopen week ook publiekelijk negatief over uit heeft gelaten. Hij maakte de vergelijking met het leger:

Een generaal komt ook uit de eigen gelederen, die heeft alle rangen zelf doorlopen en heeft dus zelf met de schoenen in de drek gestaan. Een generaal kan dus op basis van eigen ervaring leiding geven. Bij de politie is het toch niet anders ?
Avatar gebruiker
PatF
Hoofdinspecteur
 
Posts: 800
Geregistreerd: zo aug 31, 2003 15:25

Berichtdoor Six » za mei 30, 2009 15:59

Klopt PatF, en dat geldt niet alleen voor de korpschef, maar ook voor lagere leidinggevenden. Marco Kroon, de KCT'er welke deze week geridderd is weet dit ook en zegt altijd: Een leider moet eerst leren dienen.

Hoe vaak kom je op de werkvloer niet mensen tegen welke beslissingen nemen op basis van een puur papieren achtergrond? Dat moeten we eens kwijtraken.

De politie is geen etalage van de droom van de Nederlandse politiek maar een belangrijk orgaan van de Nederlandse rechtstaat wat een groot belang heeft bij een doeltreffende werking.
Arrestatieteam.nl

De Blauwe Baret
Eer, moed en kunne.
Avatar gebruiker
Six
Site Admin
 
Posts: 1413
Geregistreerd: wo apr 16, 2003 22:10

Berichtdoor Jantjuhh » za mei 30, 2009 16:57

Six schreef:
De politie is geen etalage van de droom van de Nederlandse politiek maar een belangrijk orgaan van de Nederlandse rechtstaat wat een groot belang heeft bij een doeltreffende werking.


Wow SIX, hier wordt ik GELUKKIG van :wink:
Inderdaad heel mooi gezegd en helemaal mee eens..


OPM mod --X--: ff aangepast
Avatar gebruiker
Jantjuhh
Brigadier
 
Posts: 580
Geregistreerd: ma apr 03, 2006 10:15
Woonplaats: Ja

Berichtdoor PeterL » di jun 02, 2009 17:32

Six schreef:Hoe vaak kom je op de werkvloer niet mensen tegen welke beslissingen nemen op basis van een puur papieren achtergrond? Dat moeten we eens kwijtraken.


Hmm, intressant discussiepunt. Is het ook niet zo, dat als je zelf op de werkvloer gewerkt hebt, emotie's je oordeel en keuzes beinvloeden. Daardoor kan het zo zijn dat een manager (de zij-instromer) betere beslissingen maakt.

Mijn menning is veel variteit erin te brengen en de hoogste manager iemand uit eigen gelederen te laten zijn.
PeterL
Agent
 
Posts: 124
Geregistreerd: do jan 12, 2006 21:59
Woonplaats: Maarssen


Keer terug naar Politie algemeen

cron

Toon nieuwe berichten