Welcome Anonymous !

Over de Arrestatieteams en andere speciale politie-eenheden.
 

Computerproblemen raken 'slagader' politie

Algemene onderwerpen omtrent de politie, BPZ e.d.

Moderators: --X--, Doggieman

Berichtdoor JanZwolle » do jan 28, 2010 2:09

Computerproblemen raken 'slagader' politie
Bron: http://frontpage.fok.nl/nieuws/368516/1/1/100/computerproblemen-raken-slagader-politie.html

De computerproblemen bij de politie hebben 'catastrofale vormen' aangenomen en raken de organisatie in zijn slagader. Dat schrijft korpschef van de politieregio IJsselland Pieter-Jaap Aalbersberg in een vertrouwelijke brief, meldt Nova vandaag.

Uit de brief blijkt volgens de actualiteitenrubriek dat het draagvlak voor het computersysteem al matig was. Door de problemen zou het draagvlak nu nihil zijn. De korpschef noemt de huidige problemen in de brief 'onacceptabel'.

Jan Willem van de Pol van de Nederlandse Politiebond stelt in Nova dat veelplegers door de problemen niet als zodanig kunnen worden herkend. Ook zouden agenten die een auto aan de kant zetten niet het kenteken na kunnen trekken. Zo kunnen ze dus niet nagaan of ze toevallig met een voortvluchtige vuurwapengevaarlijke crimineel te maken hebben.

De noordelijke en oostelijke politiekorpsen kampen al sinds vorige week woensdag met computerproblemen. De storing zou niet door een hacker of een virus komen. Het is niet bekend wat dan wel de oorzaak is. Alle korpsen gebruiken hetzelfde systeem, maar niet alle korpsen hebben er last van. De Tweede Kamer houdt morgen een spoeddebat over de kwestie.


Hieraan kun je zien hoe kwetsbaar onze samenleving is geworden door ondermeer de steeds verdergaande afhankelijkheid van electronica...
Je moet er niet aan denken dat in een significant deel van Nederland een keer de stroom uitvalt voor een langere periode... Dat zou de hele samenleving direct ontwrichten!

OT: heel vervelend dit! Vooral ook vanwege de implicaties voor jullie - en onze veiligheid!

Allemaal gezond weer thuiskomen! Jan
When all is said and done, a hell of a lot more is said then done...
Avatar gebruiker
JanZwolle
Commissaris
 
Posts: 1033
Geregistreerd: di sep 23, 2003 14:00
Woonplaats: Zwolle


Berichtdoor Doggieman » do jan 28, 2010 14:05

Wij hebben maar een beperkt aantal PC's ter beschikking......moet je eerst een kaart halen bij de coordinator, anders mag je niet gebruik maken van een PC :roll:

Overigens staat vtspn voor Vereniging tot sabotage politie Nederland (en dat lukt ze aardig)
In God we trust, all others are suspects
Doggieman
Hoofdinspecteur
 
Posts: 823
Geregistreerd: wo apr 14, 2004 12:13
Woonplaats: PL02

Berichtdoor JanZwolle » za jan 30, 2010 15:12

Politie heeft lek van storing boven
Bron: http://www.destentor.nl/regio/zwolle/6165260/Politie-heeft-lek-van-storing-boven.ece
ZWOLLE - De oorzaak van de enorme computerstoring bij de acht noordelijke en oostelijke politiekorpsen is bekend.

Omdat er een stuk software ontbrak liep het computersysteen vast, dat werd vanaf 20 januari zo ernstig dat normaal werken onmogelijk werd voor de duizend computergebruikers bij de korpsen. Dit is nu deels hersteld.

De huidige situatie waarbij 3000 gebruikers kunnen inloggen is stabiel en onder controle. Wel zijn er nog regelmatig andere storingen. Vanaf maandagmiddag wordt het aantal gebruikers van het systeem langzaam weer opgevoerd. Het zal nog zeker een week duren voordat alle gebruikers weer op het systeem mogen werken.

"Een stap verder, maar we zijn er nog niet", zegt korpschef Pieter Jaap Aalbersberg van het korps IJsselland en coördinator van de computerstoring. Er is een lichte verbetering van de systemen, maar helaas krijgen we van vijftien procent van de gebruikers nog storingen door.' De korpsen en ICT-leverancier vtsPN werken komende tijd verder aan structurele verbeteringen, conform de reeds eerder afgesproken aanpak.

Dit klinkt alweer bemoedigend...

Greetzzz, Jan
When all is said and done, a hell of a lot more is said then done...
Avatar gebruiker
JanZwolle
Commissaris
 
Posts: 1033
Geregistreerd: di sep 23, 2003 14:00
Woonplaats: Zwolle


Keer terug naar Politie algemeen

cron

Toon nieuwe berichten