Welcome Anonymous !

Over de Arrestatieteams en andere speciale politie-eenheden.
 

PTTS bij politiemensen opnieuw beoordeeld

Algemene onderwerpen omtrent de politie, BPZ e.d.

Moderators: --X--, Doggieman

Berichtdoor JanZwolle » vr maart 29, 2013 4:28

PTTS bij politiemensen opnieuw beoordeeld
Bron: http://frontpage.fok.nl/nieuws/592302/1/1/100/ptss-bij-politiemensen-opnieuw-beoordeeld.html

Medewerkers van de politie die de diagnose posttraumatische stressstoornis (PTSS) hebben, maar bij wie de ziekte niet is erkend als beroepsziekte, kunnen zich melden voor een nieuwe beoordeling. Een onafhankelijke commissie buigt zich vanaf juli over de meldingen, laat de politie donderdag weten.

Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) kondigde vorig jaar al aan met een richtlijn te komen die ervoor moet zorgen dat agenten met PTSS beter worden gesteund door hun werkgever. Tot de komst van de nationale politie gingen de 26 korpsen verschillend om met de beoordeling van de meldingen.

De nieuwe regels zijn van toepassing op medewerkers van de politie die sinds 2007 een afwijzing hebben gekregen op hun verzoek voor erkenning van de ziekte PTSS als beroepsziekte. Ook oud-medewerkers van de politie kunnen zich melden.

Als 'overduidelijk' blijkt dat de ziekte 'oorzakelijk verband houdt' met het werk of de werkomstandigheden, zal PTSS worden erkend als beroepsziekte. De politie ondersteunt de werknemer in dat geval bij verwerking en herstel.

Maandag bepaalde de Centrale Raad van Beroep nog dat een ex-Dutchbatter die psychische schade opliep tijdens de val van de Srebrenica-enclave, recht heeft op een schadevergoeding van het ministerie van Defensie. Hij liep door de missie PTSS op, maar kreeg onvoldoende nazorg.


Voorzichtig hoopvol?

Greetzzz Jan
When all is said and done, a hell of a lot more is said then done...
Avatar gebruiker
JanZwolle
Commissaris
 
Posts: 1033
Geregistreerd: di sep 23, 2003 14:00
Woonplaats: Zwolle


Berichtdoor Piet de Groot » di apr 05, 2016 16:11

Het is mogelijk dat ook onderling pesten binnen de politieorganisatie bijdraagt aan het ontstaan van PTSS en andere psychische aandoeningen bij agenten.
Piet de Groot
Agent
 
Posts: 121
Geregistreerd: di apr 05, 2016 11:02


Keer terug naar Politie algemeen

cron

Toon nieuwe berichten