Welcome Anonymous !

Over de Arrestatieteams en andere speciale politie-eenheden.
 

'Werving politievrijwilligers stopgezet'

Algemene onderwerpen omtrent de politie, BPZ e.d.

Moderators: --X--, Doggieman

Berichtdoor JanZwolle » di nov 19, 2013 15:00

'Werving politievrijwilligers stopgezet'
Bron: http://frontpage.fok.nl/nieuws/626353/1/1/100/werving-politievrijwilligers-stopgezet.html

Naar aanleiding van verschillende recente vragen op dit forum ter info het volgende;

De werving van politievrijwilligers wordt stopgezet. Dat is bij een overleg tussen de politiebonden en minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) afgesproken omdat betaalde agenten vrezen dat hun baan tijdens de lopende grote reorganisatie door een vrijwilliger wordt ingenomen, schrijft Metro dinsdag.

Momenteel zijn er ongeveer drieduizend politievrijwilligers. Opstelten wil dat aantal verhogen naar vijfduizend. De bonden stellen volgens de krant dat de werving compleet is stilgelegd, maar de korpsleiding van de Nationale Politie vindt dat voor bepaalde functies nog wel kan worden geworven.

De bonden en de politie overleggen volgens voorzitter van de Nederlandse Politiebond Han Busker al jaren over de manier waarop vrijwilligers kunnen worden ingezet zonder dat gewone banen verdwijnen. In juni werd afgesproken dat de korpsleiding geen vacatures meer zou openstellen voor vrijwilligers voordat er een antwoord was op de vraag wanneer sprake was van verdringing van betaald werk, zegt Busker in de krant. "Onlangs begon het korps echter toch weer actief vrijwilligers te werven op internet."

De Nederlandse Politiebond sprak Opstelten hier vorige week op aan. "We waren bijzonder onaangenaam verrast", stelt Busker. Hij wijst erop dat de politie begin dit jaar aankondigde dat de banen van ruim vijftienhonderd ondersteunende medewerkers verdwijnen. "Vervolgens begint diezelfde werkgever eind 2013 actief vrijwilligers te werven om een deel van het beschikbare andere werk te komen doen."

Greetzzz Jan
When all is said and done, a hell of a lot more is said then done...
Avatar gebruiker
JanZwolle
Commissaris
 
Posts: 1033
Geregistreerd: di sep 23, 2003 14:00
Woonplaats: Zwolle


Berichtdoor Piet de Groot » di apr 05, 2016 14:34

Betaalde politieagenten kunnen volgens mij juist erg profiteren van vrijwillige politie, mits dat verstandig georganiseerd wordt. Ik zal dat hieronder toelichten.

Als er veel meer politievrijwilligers bij komen, dan er betaalde agenten verdwijnen, kan de werkdruk voor betaalde politieagenten verminderen.

Ook is er wellicht meer ruimte voor salarisverhoging voor betaalde agenten, als er minder betaalde agenten in dienst zijn.

En als de vermindering van het aantal betaalde agenten gebeurt via natuurlijke afvloeiing, dan hoeven betaalde agenten niet voor hun baan te vrezen.

Politievrijwilligers kunnen elk worden ingezet en getraind voor slechts een heel specifieke taak, die goed aansluit bij hun capaciteiten, karakter en ervaring. Daardoor kan hun politieopleiding relatief goedkoop zijn.

Bijvoorbeeld lekkere maaltijden koken voor politieagenten, koffie schenken op politiebureaus, uniformen wassen en repareren, verzorging van politiepaarden, voertuigonderhoud, geven van ICT-trainingen aan agenten, schietlessen geven, vingerafdruk-onderzoek, meedenken met recherchezaken, arrestanten en politiebureaus bewaken, thuis bewakingsbeelden bekijken via internet, enzovoort.
Piet de Groot
Agent
 
Posts: 121
Geregistreerd: di apr 05, 2016 11:02


Keer terug naar Politie algemeen

Toon nieuwe berichten