Welcome Anonymous !

Over de Arrestatieteams en andere speciale politie-eenheden.
 

Beelden uit St. Louis en berichtgeving

Algemene onderwerpen omtrent de politie, BPZ e.d.

Moderators: --X--, Doggieman

Berichtdoor Six » do aug 21, 2014 12:59

Onderstaand stukje komt van de website van de NOS. Het hoort bij beelden die terug zijn te vinden op Liveleak. Ik raad collega's zeker aan de beelden te bekijken: leerzaam.

Jammer dat de "experts" van de NOS al een conclusie hebben getrokken. Lastig te zien op de video maar de verdachte had een mes in zijn handen. De toon in het artikel getuigt van een omgekeerde wereld-visie die bij de schrijver leeft.

De politie van de Amerikaanse stad St. Louis heeft een video vrijgegeven van het incident van afgelopen dinsdag waarbij agenten een zwarte man doodschieten. De video is door een voorbijganger gemaakt met zijn mobiele telefoon.

Uit de beelden blijkt niet dat de agenten zich in een levensbedreigende situatie bevonden en zich gedwongen zagen op de 25-jarige Kajieme Powell te schieten.

De man had kort daarvoor eten en drinken uit een winkel gestolen. De winkelier waarschuwde de politie omdat hij dacht dat de dader een wapen bij zich had. Op basis van deze informatie riepen de politiemensen meteen na aankomst dat de verdachte op de grond moest gaan liggen. Toen hij dat niet deed en naar een parkeerplaats liep, openden ze het vuur.

De agenten zeiden dat het slachtoffer met een mes had gezwaaid, maar dat is op de video niet goed te zien. Op de plek werd volgens de politie wel een mes gevonden.

Ooggetuigen
Ooggetuigen zeggen dat de politie geen enkele reden had om zo hard op te treden. "Ze hadden hem ook kunnen uitschakelen met een taser of in zijn been kunnen schieten."

De politie zegt dat een taser niet gebruikt kon worden vanwege de kleding van het 25-jarige slachtoffer.

Onderzoek moet uitwijzen of de betrokken agenten juist hebben gehandeld of niet. De politiechef van St. Louis zegt dat hij de onderste steen boven wil hebben, "helemaal nu de hele wereld naar de stad kijkt vanwege de onrust in de voorstad Ferguson."
Arrestatieteam.nl

De Blauwe Baret
Eer, moed en kunne.
Avatar gebruiker
Six
Site Admin
 
Posts: 1413
Geregistreerd: wo apr 16, 2003 22:10


Keer terug naar Politie algemeen

Toon nieuwe berichten