Welcome Anonymous !

Over de Arrestatieteams en andere speciale politie-eenheden.
 

Militairen kunnen civiele hulpdiensten ondersteunen

Algemene onderwerpen omtrent de politie, BPZ e.d.

Moderators: --X--, Doggieman

Berichtdoor Piet de Groot » di apr 05, 2016 11:51

De Nederlandse politie is al vele jaren zeer ernstig overbelast. Dat zeg ik als linkse kiezer. Veel aangiftes kunnen daardoor niet onderzocht worden, ook als het serieuze misdrijven betreft. Ook is er een toename in het gebruik van machinegeweren en kleinere vuurwapens door criminelen in Nederland. Bovendien lijkt er de laatste jaren een toename te zijn in de dreiging van terroristische aanslagen in West-Europa.

Daarom stel ik voor dat de Nederlandse civiele hulpdiensten meer worden ondersteund met militairen. Dat kost geen extra geld, want die militairen worden toch al betaald. Bovendien is dat werk een sportieve en nuttige training voor militaire taken en humanitaire missies (rampenhulp).

Die militairen moeten dan eerst een aanvullende opleiding krijgen op het gebied van een gespecialiseerde politietaak. Daarnaast kunnen die militairen regelmatig blijven trainen op hun oorspronkelijke militaire taak, zodat ze ook militair inzetbaat blijven.

Ik zal een paar voorbeelden geven hoe militairen kunnen worden ingezet voor civiele hulpdiensten:

Militaire commando's kunnen arrestatieteams ondersteunen. Daardoor kunnen er meer arrestatieteams worden gevormd. En daardoor kunnen arrestatieteams veel sneller ter plaatse komen.

Dat kan eventueel ook in de vorm van mini-arrestatieteams van drie personen, die in elke stad surveilleren. Eén van die drie personen kan dan bijvoorbeeld een militaire commando zijn met aanvullende AT-opleiding. De andere twee zijn dan gewone Arrestateteam-leden.

Militairen kunnen ook de ME ondersteunen, Bijvoorbeeld in een tweede linie achter de gewone ME. Of door nieuwsgierige omstanders op afstand te houden, terwijl de echte ME relschoppers aanpakt.

Mariniers kunnen de waterpolitie ondersteunen.

Infanteristen kunnen meerijden in de terreinauto's van boswachters.

Infanteristen kunnen massaal natuurgebieden doorzoeken bij vermissingen.

Militaire drones kunnen nog vaker worden ingezet
voor politietaken.

Militaire helikopters kunnen arrestatieteams vervoeren, zodat er snellere response-tijden ontstaan.

Elke politiewagen kan bemand worden door één politieagent plus twee militairen, voorzien van pistool en taser. Daardoor kunnen er veel meer politieauto's rondrijden.

Militaire brandweerlieden kunnen de civiele brandweer helpen.

Militaire ambulances kunnen civiele ambulancediensten versterken bij bepaalde meldingen. Bijvoorbeeld het vervoeren van stomdronken uitgaanspubliek.

Enzovoort.
Piet de Groot
Agent
 
Posts: 121
Geregistreerd: di apr 05, 2016 11:02


Berichtdoor Bleu_E1000 » do apr 07, 2016 19:17

Ga je dan ook ff de Grondwet aanpassen...?
"Levende vissen zwemmen tegen de stroom in, alleen de dode drijven mee."
Mr. L. Einthoven
Avatar gebruiker
Bleu_E1000
Commissaris
 
Posts: 1235
Geregistreerd: do dec 13, 2007 19:36
Woonplaats: Nederland

Berichtdoor Inspecteur Vlijmscherp » do apr 07, 2016 21:11

Wel jammer dat die groene gasten allemaal niet genoemd worden in 141 WvSV.......
Weet wat je zegt, zeg niet wat je weet
Avatar gebruiker
Inspecteur Vlijmscherp
Hoofdagent
 
Posts: 285
Geregistreerd: za jan 02, 2010 11:14
Woonplaats: NL

Berichtdoor Piet de Groot » vr apr 08, 2016 18:37

Voor een intensieve ondersteuning van de politie door militairen, zijn inderdaad ingrijpende wetswijzigingen nodig. Internet-forums zoals dit, kunnen daartoe inspiratie geven aan landelijke en Europese beleidsmakers.

Stationeer tien lichte militaire verkenningshelikopters verspreid over het land, vlakbij grote steden en belangrijke verkeersknooppunten. Die heli's kunnen daartoe worden aangeschaft, en kunnen tevens militaire taken krijgen, en daarvoor afneembare raketten dragen. Voor civiele taken moeten die raketten er worden afgehaald.

Die heli's kunnen fungeren als gecombineerde politie- en trauma-heli. Daarvoor kan er een SEH-verpleegkundige meevliegen, die ook een militaire opleiding heeft gevolgd.

Tijdens een politieachtervolging kunnen de videobeelden en GPS-coördinaten daarbij voortdurend 'in real time' naar de politie-meldkamer worden verzonden. De meldkamer kan dan de politie-auto's op de grond aansturen, op basis van de ontvangen videobeelden.

De kosten van dit project kunnen geheel voor rekening komen van het Defensie-budget. Dat is redelijk omdat deze helikopters plus bemanning ook ingezet kunnen worden voor militaire missies en rampenhulp. En deze civiele taken dragen bij aan de daarvoor benodigde training. Dit voorstel is voor de overheid daarom kostenneutraal.

Extra geld voor de politie kan worden gevonden door celstraffen vaker te vervangen door zeer hoge geldboetes, en werkstraffen die geld opleveren.

Ik stem links.
Laatst bijgewerkt door Piet de Groot op di jan 31, 2017 20:51, in totaal 1 keer bewerkt.
Piet de Groot
Agent
 
Posts: 121
Geregistreerd: di apr 05, 2016 11:02

Berichtdoor Inspecteur Vlijmscherp » vr apr 08, 2016 21:27

Piet de Groot schreef:Voor een intensieve ondersteuning van de politie door militairen, zijn inderdaad ingrijpende wetswijzigingen nodig. Internet-forums zoals dit, kunnen daartoe inspiratie geven aan landelijke en Europese beleidsmakers.


Daarvoor is toch echt wel wat meer nodig. Bovendien denk ik niet dat die beleidsmakers jouw hersenspinsel hier lezen. Maar ik kan me natuurlijk vergissen en het topic "hoe veranderen we de wereldpolitiek?" gemist hebben....
Weet wat je zegt, zeg niet wat je weet
Avatar gebruiker
Inspecteur Vlijmscherp
Hoofdagent
 
Posts: 285
Geregistreerd: za jan 02, 2010 11:14
Woonplaats: NL

Berichtdoor Piet de Groot » za apr 09, 2016 14:58

Nederland heeft 28 Apache gevechtshelikopters. Ik stel voor dat twee tot tien daarvan verspreid over het land worden gestationeerd, met hun bemanning en onderhoudstechnici.

Die Apaches moeten daarbij bewaakt worden door brede sloten, hoge hekken, beveiligingscamera's en pantservoertuigen. Door die verspreide stationering is het ook moeilijker voor kwaadwillenden om alle Nederlandse Apaches te vernietigen.

Die verspreide Apaches kunnen in bijzondere gevallen de politie ondersteunen. Bijvoorbeeld bij een achtervolging van gewapende bankrovers, bij het bestrijden van georganiseerde misdaad, of bij de beveiliging tegen terroristen.


Daarbij zou je kunnen denken aan een vuurgevecht waarbij de politie is betrokken, zoals de beruchte North-Hollywood shooting. Of aan de aanslag van Anders Breivik in Noorwegen.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Anders_Behring_Breivik

Die Apache-piloten moeten toch regelmatig trainen, en deze politieassistentie lijkt me een goede aanvullende praktijktraining voor hen. Daarnaast moeten ze natuurlijk ook trainen op specifieke militaire operaties.

Ik stem links.
Piet de Groot
Agent
 
Posts: 121
Geregistreerd: di apr 05, 2016 11:02

Berichtdoor Inspecteur Vlijmscherp » za apr 09, 2016 21:54

Piet de Groot schreef:Ik stem links.


Hoax of internet gekkie, hoe dan ook, het brengt wel weer wat leven in de brouwerij :lol:
Weet wat je zegt, zeg niet wat je weet
Avatar gebruiker
Inspecteur Vlijmscherp
Hoofdagent
 
Posts: 285
Geregistreerd: za jan 02, 2010 11:14
Woonplaats: NL

Berichtdoor Piet de Groot » zo apr 10, 2016 12:54

Ik vind dat er duizenden militairen moeten worden ingezet voor assistentie van de politie, zoals in veel andere landen ook gebeurt. Daarnaast moeten die militairen ook regelmatig militaire oefeningen blijven doen, om inzetbaar te blijven voor militaire missies.

De politie kan door dat systeem geweldig versterkt worden, terwijl het weinig extra geld kost. Dat is belangrijk omdat de Nederlandse politie nu totaal overbelast is. En omdat de criminaliteit hoog is, vooral in steden. En er is een groei van wapengeweld en georganiseerde misdaad in ons land.

De civiele hulpdiensten kunnen door dat systeem van militaire steun sterk ontlast worden, en veiliger en effectiever gaan functioneren.

Als militairen de politie assisteren, kunnen ze daarbij bijvoorbeeld gebruik maken van militaire terreinvoertuigen op wielen. Bijvoorbeeld de Amarok pickup-truck, waarvan de Nederlandse landmacht er veel in bezit heeft.

https://www.defensie.nl/organisatie/lan ... rreinwagen

In zo'n terreinauto kunnen bijvoorbeeld drie militairen rijden, plus een ervaren ME-er. Samen vormen ze dan een mini-ME-team, dat permanent meedoet in de surveillance. In die Amaroks is dan nog genoeg bagageruimte voor een uitgebreide uitrusting met geschikte geweldsmiddelen voor die taak.

Of in zo'n terreinauto kunnen bijvoorbeeld drie militairen rijden plus een ervaren AT-er. Samen vormen ze dan een mini-AT.

Zo'n mini-AT of mini-ME-team kan zo nodig snel ingrijpen, in afwachting van de komst van een normaal AT (arrestatieteam) of normaal ME-team. En ondertussen kunnen dan zo nodig ook veel andere mini AT's en/of mini ME-teams aanrijden uit omliggende gemeentes.

Een onverwachte geweldscrisis of een ramp kan daarmee snel worden aangepakt. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld de uit de hand gelopen rellen in Haaren, Hoek van Holland en Geldermalsen. Of aan de Bijlmer-ramp, of de vuurwerkramp in Enschede, enzovoort. Of aan een grote terroristische aanslag.

De laatste jaren zijn er in West-Europa een aantal grote terroristische aanslagen geweest. Bijvoorbeeld in Madrid, Brussel, Parijs en Noorwegen (Breivik). Het lijkt me daarom nodig, dat ook Nederland daarop zeer goed voorbereid is.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Vuurwerkramp_in_Enschede

Ook kunnen die militaire teams helpen bij verkeersongelukken, branden, vechtpartijen, vermissingen (search & rescue) en andere incidenten.

De militaire terreinauto's die gebruikt worden bij mijn bovenstaande plan, kunnen ook worden gebruikt bij militaire missies en rampenhulp. En de militairen moeten er toch mee trainen. Dus deze civiele inzet van militairen en militaire voertuigen leidt in principe niet tot hogere kosten. En er kan veel onnodig leed, letsel en schade mee worden voorkomen.

Pantservoertuigen van de landmacht kunnen het best worden gestationeerd bij belangrijke grensovergangen en verkeersknooppunten verspreid over het land, vooral in de buurt van grote steden. Ze kunnen desgewenst aan het zicht worden onttrokken door houten schuttingen of heggen enzovoort. Tanks zijn daarvoor minder geschikt.

Die pantservoertuigen kunnen zo nodig worden ingezet als roadblocks om vluchtende criminelen de pas af te snijden. En ze kunnen dienen als mobiele uitvalsbasis voor massale voertuigcontroles door militairen, onder leiding van enkele politieagenten.

Bij zo'n controlepost langs een snelweg kunnen bijvoorbeeld tien militairen aanwezig zijn, plus een politie-motorrijder voor achtervolgingen, en een snuffel-hond, onder leiding van een ervaren politieagent.

Die teams kunnen passerende voertuigen controleren op wapens, drugs, mensenhandel, gestolen goederen, explosieven, autoverzekering, gezochte personen, openstaande boetes, enz.

Ook kunnen die militaire pantservoertuigen worden ingezet bij de beveiliging van geldtransporten, landelijke overheidsgebouwen, kerncentrales, en andere mogelijke vitale terroristische doelen.

Ik stem links.
Piet de Groot
Agent
 
Posts: 121
Geregistreerd: di apr 05, 2016 11:02

Berichtdoor Piet de Groot » ma apr 11, 2016 9:38

Rond grote steden moeten bij alle uitvalswegen permanent teams van militairen staan, die voertuigen en andere voorbijgangers controleren.

Daardoor kan de criminaliteit hopelijk sterk worden verminderd. Ook zullen er daardoor vermoedelijk minder ongelukken gebeuren, die veroorzaakt worden door dronken automobilisten, gevaarlijke voertuigen, rijden zonder rijbewijs, enz. Die militaire teams kunnen verder in aangehouden voertuigen zoeken naar explosieven, gezochte terroristen, enzovoort.

Bij een nachtelijke melding van vluchtende verdachten kunnen die militaire teams de mogelijke vluchtwegen rond grote steden hermetisch afsluiten. Dat is mogelijk met mobiele wegversperringen (bijvoorbeeld stalen kettingen en zandzakken), zwaailichten en gevaarsborden. De wegbermen bij die controleposten moeten permanent ondoordringbaar worden versperd voor vluchtende voertuigen.

De militairen moeten bij die controleposten een mobiele vuurdekking maken van zandzakken, waarachter ze dekking kunnen zoeken bij een eventueel vuurgevecht met criminelen of terroristen. Dat geeft hen ook bescherming tegen koude wind, felle zon, sneeuw en regen, als er een dak boven wordt gemaakt. De militairen kunnen dat zelf bouwen als sportieve en nuttige militaire oefening. Dat bespaart ook kosten.

Elk van die teams kan bestaan uit twee tot tien militairen, eventueel onder leiding van een ervaren politieagent. Die politieagent kan zo nodig ook met een motorfiets een achtervolging starten.

Elke militair kan daarbij bewapend zijn met een pistool, plus automatisch aanvalsgeweer, plus less-lethal geweldsmiddelen.

Als deze teams voertuigen ter beschikking zouden hebben, kunnen ze ook direct ter plaatse komen bij incidenten waarbij de civiele hulpdiensten om assistentie verzoeken. Bijvoorbeeld een brand, verkeersongeluk of een vechtpartij, waarbij omstanders op afstand kunnen worden gehouden door de militairen. Dat zou een grote ontlasting zijn voor de politie, en zou de veiligheid vermoedelijk sterk vergroten.

Ook op stranden en wadden, en in duinen en andere natuurgebieden moeten teams van militairen surveilleren met civiele politietaken. Daarbij moeten ze onder leiding staan van de politie via intensief radio-contact. Daarbij kan de politie-meldkamer zo nodig meekijken met live videobeelden van body-cams via een radioverbinding.

Ook kunnen de militairen via een smartphone data-bestanden raadplegen met relevante informatie voor deze politietaken. Bijvoorbeeld over wetskennis, EHBO en politieprocedures. Dat is nuttig, omdat ze geen volledige politieopleiding zullen krijgen.
Piet de Groot
Agent
 
Posts: 121
Geregistreerd: di apr 05, 2016 11:02

Berichtdoor Inspecteur Vlijmscherp » ma apr 11, 2016 10:38

Piet de Groot schreef:lang kletsverhaal


En je stemt links, toch? Dat was je vergeten erbij te zetten.....
Weet wat je zegt, zeg niet wat je weet
Avatar gebruiker
Inspecteur Vlijmscherp
Hoofdagent
 
Posts: 285
Geregistreerd: za jan 02, 2010 11:14
Woonplaats: NL

Berichtdoor Bleu_E1000 » ma apr 11, 2016 11:10

Inspecteur Vlijmscherp schreef:
Piet de Groot schreef:lang kletsverhaal


En je stemt links, toch? Dat was je vergeten erbij te zetten.....

:lol: :lol:
"Levende vissen zwemmen tegen de stroom in, alleen de dode drijven mee."
Mr. L. Einthoven
Avatar gebruiker
Bleu_E1000
Commissaris
 
Posts: 1235
Geregistreerd: do dec 13, 2007 19:36
Woonplaats: Nederland

Berichtdoor Piet de Groot » do jan 26, 2017 15:52

Ik stel voor, dat er in een deel van de politieauto's van de basispolitiezorg één of meer infanteristen meerijden. Zo'n voertuig kan dan bemand zijn met één of twee politieagenten, plus één of meer van dergelijke militairen.

Bijvoorbeeld tijdens een horeca-dienst kan de bemanning van een politieauto bestaan uit twee politieagenten, plus twee militairen. Zo'n militair kan zorgen voor o.a. extra spierkracht, als één van de twee politieagenten wat minder spierkracht heeft, of wat minder fit is. Of die militair kan bijvoorbeeld omstanders op afstand houden tijdens een arrestatie, of relschoppers opnemen met een body-cam, een verdachte helpen zoeken in een donker park, enz.

Die militairen moeten daartoe eerst een aanvullende politieopleiding krijgen en politiewapens. Ze kunnen bij dit politiewerk een politie-uniform dragen of militaire gevechtskleding, beide met een speciaal merkteken. Zij blijven zo nodig ook inzetbaar voor bepaalde militaire missies en rampenhulp, indien ze regelmatig ook militaire trainingen volgen.

Dit plan geeft geen hoge extra kosten voor de overheid, doordat deze militairen nu tóch al betaald worden door Defensie. En dit werk is een goede training voor bepaalde militaire en humanitaire taken. Want ook tijdens militaire missies moeten militairen soms politie-achtige taken uitvoeren.

De capaciteit van de politie op straat in Nederland kan door dit plan nu sterk worden vergroot. En zo nodig, kunnen we onze militaire ambities in het hoogste geweldsspectrum iets temperen. Uiteindelijk zijn we maar een klein landje, dat het toch niet zelfstandig kan opnemen tegen veel landen met een sterker leger.

Er hoeven bij dit systeem per 112-melding gemiddeld minder politievoertuigen ter plaatse te komen, waardoor de politie-eenheden beter verspreid kunnen blijven in hun district. Daardoor kan de gemiddelde aanrijtijd sterk verminderen. Vooral op het platteland vormen de veel te lange aanrijtijden voor hulpdiensten nu een gigantisch probleem.

In politieauto's kan een wapenkluis worden gemonteerd, waarin een Colt C8 automatisch geweer wordt vervoerd, of een pistoolmitrailleur. Dat wapen kan dan zo nodig ingezet worden door de bovengenoemde militair. Dit geeft de politie extra vuurkracht, in geval van een confrontatie met bijvoorbeeld georganiseerde misdaad of terroristen, zonder dat de politieagenten daarvoor extra vuurwapentraining nodig hebben.

Als er bijvoorbeeld vier van zulke politieauto's ter plaatse komen, heeft de politie vier lange vuurwapens ter plaatse. Dat kan heel nuttig zijn bij een AMOK-procedure, tijdens bijvoorbeeld een 'mall-shooting' of 'school-shooting'.

Zowel politieagenten als militairen met een politietaak, moeten zich zo mogelijk vriendelijk en diplomatiek opstellen naar burgers. Daarover kunnen ze regelmatig aanvullende trainingen ontvangen via kostenbesparende, overtuigende, motiverende instructievideo's.

Ik stel voor, dat er verschillende kleinschalige experimenten worden gedaan met bovengenoemde voorstellen in verschillende varianten. Daardoor kan zorgvuldig wetenschappelijk worden onderzocht, welke gewenste en ongewenste effecten daarbij optreden, en hoe de resultaten kunnen worden verbeterd door beleidsaanpassingen.

Een van mijn hypotheses is hierbij, dat de bovengenoemde plannen zullen leiden tot een afname van geweld tijdens aanhoudingen, doordat politieagenten zich veiliger voelen in hun werk, en doordat verdachten sneller onder controle gebracht kunnen worden.

Ook vermoed ik, dat dit systeem kan leiden tot een afname van criminaliteit, zonder extra kosten. De benodigde investeringen voor dit systeem, kunnen namelijk elders binnen de politieorganisatie worden bezuinigd. Bijvoorbeeld door jaarlijks iets minder nieuwe politieagenten aan te nemen. Die geringe afname wordt vermoedelijk ruimschoots gecompenseerd, door de extra menskracht bij de politie, die de militairen zullen opleveren.

Ik stem links.
Piet de Groot
Agent
 
Posts: 121
Geregistreerd: di apr 05, 2016 11:02

Berichtdoor Piet de Groot » do jan 26, 2017 22:34

Ik stel voor, dat er tijdens risicovolle situaties, militairen ter plaatse komen, in de vorm van reserve ME-teams. Bijvoorbeeld tijdens uitgaansavonden, jaarwisseling, voetbalwedstrijden met een verhoogde kans op rellen, koningsdag, en andere grote evenementen.

Tijdens een voetbalrel kunnen er dan bijvoorbeeld binnen tien minuten minimaal zes man van dergelijke militaire ME worden ingezet, onder leiding van een ervaren ME-er, naast de gewone ME. Die militaire ME-teams moeten ook snel kunnen worden gemobiliseerd bij onverwachte gewelddadige rellen, zoals indertijd op het strand in Hoek van Holland, of Project X in Haren.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Project_X_Haren

https://nl.wikipedia.org/wiki/Strandrel ... an_Holland

Dat ME-werk is voor die militairen een sportieve lichamelijke oefening. Die militaire ME kan bijvoorbeeld nieuwsgierige omstanders op afstand houden, terwijl de gewone ME relschoppers onder controle houdt, en zo nodig aanhoudt. Die militaire ME kan bijvoorbeeld omliggende toegangswegen rond een rel afsluiten, zodat de rel geen aanzuigende werking heeft.

En die militaire ME kan met ME-busjes of militaire voertuigen arrestanten afvoeren tijdens een rel of grote vechtpartij. Mogelijk kunnen gewelddadige rellen daardoor vaker in de kiem worden gesmoord.

Deze militaire ME kan betrekkelijk goedkoop worden uitgerust met hardhouten wapenstokken in twee verschillende lengte- en diktematen, afhankelijk van de situatie en escalatiegraad.

Ook kunnen ze ME-schilden dragen en bussen pepperspray van een liter, een politiepistool en handboeien, en een beschermend doorzichtig gezichtsmasker. Dit in aanvulling op hun militaire gevechtskleding en militaire helm. Deze militairen moeten voor deze werkzaamheden eerst een aanvullende ME-training volgen.

Deze militaire ME-teams kunnen ook worden ingezet voor massale alcohol- en voertuigcontroles, snelheidscontroles, zoekacties van vermiste personen in natuurgebieden, beveiliging van bedreigde overheidsgebouwen, beveiliging van politiebureaus, bekeuren van fietsers zonder verlichting, enz.

Ook kunnen deze militaire ME-teams snel gaan helpen bij grote branden, verkeersongelukken, en andere incidenten. En ze kunnen zo nodig te hulp schieten in andere regio's, voor assistentie aan de politie, of voor rampenhulp. Daardoor kan deze assistentie na enige tijd aangroeien tot een redelijk aantal militairen op de plaats van het incident. Dit afhankelijk van het aantal militairen dat per regio paraat is voor dit soort taken.

Ik stem links.
Laatst bijgewerkt door Piet de Groot op zo jan 29, 2017 14:32, in totaal 1 keer bewerkt.
Piet de Groot
Agent
 
Posts: 121
Geregistreerd: di apr 05, 2016 11:02

Berichtdoor Piet de Groot » zo jan 29, 2017 14:24

Afbeelding

Ik stel voor, dat veel politieauto's worden bemand door één politieagent, plus één of meer militairen. Die militairen kunnen dat werk doen in militaire gevechtskleding, of in politieuniform of ME-kleding, met politiewapens.

Door die civiel-militaire samenwerking kunnen er veel meer politieagenten worden ingezet voor andere politietaken, dan nu. Bijvoorbeeld voor recherche, aangiften opnemen op politiebureaus, samenwerking met maatschappelijke organisaties, gesprekken met de ouders van jeugdige verdachten, enz.

Ook krijgen politieagenten dan veel meer tijd voor nascholing en training, en kan hun werkdruk worden verlaagd. Bovendien zijn er dan in totaal wat minder politieagenten nodig, waardoor het salaris van agenten kan stijgen. Er hoeven geen agenten te worden ontslagen, want die afname van het aantal agenten kan verlopen via natuurlijke afvloeiing.

Militairen kunnen ook zelfstandig surveilleren in koppels, op winkelcentra, industrieterreinen, grensovergangen en treinstations, en in natuurgebieden, havengebieden, enz. Zo nodig kunnen ze direct assistentie inroepen van de politie via een portofoon. Militairen kunnen ook meewerken aan de bewaking van politici, gemeentehuizen, parlementsgebouwen, ministeries, burgemeesters, politiebureaus, rechtbanken, grote evenementen, enz.

De politie kan ook meekijken met het werk van die militairen via hun bodycams. De politie-meldkamer kan daarbij zo nodig in gesprek gaan met een verdachte via de speaker van de portofoon van de militairen. Daarvoor kunnen op de meldkamer ervaren politieagenten worden ingezet, die door een lichamelijke blessure of door hun hogere leeftijd zelf niet kunnen surveilleren. Zij kunnen dat ook doen vanuit hun woonhuis via internet.

Ik stem links.
Piet de Groot
Agent
 
Posts: 121
Geregistreerd: di apr 05, 2016 11:02

Berichtdoor Piet de Groot » di jan 31, 2017 16:49

Afbeelding

Foto: Landmacht-militair overlegt met politie tijdens Harlingen Sail.

Civiele hulpdiensten en leger verschillen sterk van elkaar op allerlei aspecten. Toch zouden leidinggevenden van politie, brandweer, ambulancediensten en leger regelmatig met elkaar moeten overleggen. Dat kan via efficiënte en kostenbesparende internetcommunicatie.

Die partijen kunnen iets van elkaar leren op allerlei gebieden. Bijvoorbeeld over radiocommunicatie, navigatie, drones, brandwerende kleding, kogelwerende vesten, wapens, voertuigen, beleidsstructuur, werving en selectie, gebouwbeheer, integriteit, ziekteverzuim, PTSS, pestpreventie, omgaan met media, medezeggenschap, administratie, ICT, cyber-crime, rampenhulp, crowd control, medische zorg, brandbestrijding, werving van vrijwilligers, training en onderwijs, e-learning, milieu-aspecten, werkomstandigheden, enz.

Ook kunnen civiele hulpdiensten en Defensie veel vaker dan nu materialen, software, mensen en nieuwe ideeën uitwisselen. Dat kan leiden tot kostenbesparing, kwaliteitsverhoging en meer deskundigheid.

Hieronder een nieuwsbericht van 31 januari 2017.

----------------------------
Vakbonden rond politie en leger pleiten voor meer samenwerking

Vakbonden en belangenorganisaties rond de politie en het leger pleiten ervoor dat een nieuw kabinet inzet op samenwerking tussen leger, politie, bijzondere opsporingsambtenaren en inlichtingendiensten.

"De specifieke kracht en expertise van diensten moet beter benut worden", stellen de organisaties die zich verenigd hebben in de zogenoemde Coalitie voor Veiligheid.

Volgens Marc de Natris van de bond voor marineofficieren gaat het om de schaarse middelen en hoe die het beste kunnen worden ingezet. Als voorbeeld noemt hij het werk van de Marechaussee op Schiphol. "Moet de Marechaussee daar al het werk doen of kan de Landmacht daaraan ook een bijdrage leveren?"

In de Coalitie voor Veiligheid zijn twaalf vakbonden en belangenorganisaties van krijgsmacht, politie en justitie vertegenwoordigd. Volgens de coalitie staat de sector "onder druk" en dient het manifest als een "oproep om te vernieuwen."

De meeste partijen beloven na de verkiezingen meer geld voor Defensie en Justitie uit te trekken.

Bron: http://www.nu.nl/algemeen/4432014/vakbo ... rking.html

Ik stem links.
Piet de Groot
Agent
 
Posts: 121
Geregistreerd: di apr 05, 2016 11:02

Volgende

Keer terug naar Politie algemeen

Toon nieuwe berichten