Welcome Anonymous !

Over de Arrestatieteams en andere speciale politie-eenheden.
 

drugs in gevangenissen

Zaken omtrent eenheden uit binnen- en buitenland plaats je hier.

Moderators: --X--, Doggieman

Berichtdoor seals » do jan 17, 2008 20:05

Justitie beziet drugscontroles in gevangenissen
donderdag 17 januari 2008 om 13:30

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie laat onderzoeken op welke manieren gevangenissen drugs buiten de deur proberen te houden. Zij wil weten waarom sommige inrichtingen met succes de strijd aanbinden tegen drugs, terwijl andere gevangenissen daar moeite mee hebben.

,,Het is een voortdurende zorg hoe je drugs in de gevangenis kunt minimaliseren'', zei Albayrak donderdag tijdens een overleg in de Tweede Kamer. Ze tekende daarbij aan dat het nooit zal lukken drugs volledig uit gevangenissen te bannen.

De staatssecretaris laat het onderzoek instellen op verzoek van VVD-Kamerlid Fred Teeven. Hij uitte zijn zorgen over de drugscontroles in gevangenissen, die soms 'een zeef' zouden zijn. Teeven wil dat alle gevangenissen stelselmatig drugscontroles houden en daarnaast een ontmoedigingsbeleid voeren.

Zijn oproep tot gedegen drugsbestrijding in de cel kreeg bijval van diverse fracties, waaronder die van de PvdA. ,,We moeten drugs overal tegengaan en al helemaal in de gevangenis'', aldus Kamerlid Lea Bouwmeester.

Gevangenen moeten zich rondom hun verlof stelselmatig laten controleren op drugs. Bezoekers in de gevangenis worden vooralsnog steekproefgewijs gecontroleerd.

De Stadsgevangenis Rotterdam houdt momenteel een proef waarbij bezoekers drugshonden moeten passeren. Met die methode kunnen alle bezoekers eenvoudig worden gecontroleerd op drugsbezit. Albayrak zal na afloop van het experiment beoordelen of deze aanpak breed kan worden gebruikt in gevangenissen.

De staatssecretaris benadrukte dat zij absoluut geen gedoogbeleid voert ten aanzien van drugs in de gevangenissen. ,,Laat dat duidelijk zijn. We hebben hier strakke en vrij vergaande afspraken over gemaakt.'' Maar hoewel de drugsbestrijding op papier is geregeld, blijkt de praktijk weerbarstig, erkende Albayrak.

Werk dan zelf in een PI, vindt dat het inderdaad harder en beter moet worden op getreden.

Bron : de krant Spits
seals
Aspirant
 
Posts: 25
Geregistreerd: vr jan 12, 2007 14:12


Berichtdoor Mercutio » vr jan 18, 2008 15:53

Wij hebben in onze P.I. een tijd terug ook een week lang de bezoekers gecontroleerd met behulp van een drugshond.
Wat daar allemaal tevoorschijn kwam was echt schrikbarend aan hoeveelheden.
Ze werden op een gegeven moment zo onrustig, puur omdat er niks meer binnen kwam, dat ze het maar over de muur lieten gooien door de bezoekers waardoor het soms leek of het regende op de luchtplaats.
Helaas gebeuren deze controles echt te weinig en hoop ik dat na Rotterdam elke P.I. deze controles gaat aanscherpen, ook de onze.
Avatar gebruiker
Mercutio
Agent
 
Posts: 178
Geregistreerd: di jan 31, 2006 1:08
Woonplaats: Erg ver


Keer terug naar Overige eenheden

cron

Toon nieuwe berichten