Welcome Anonymous !

Over de Arrestatieteams en andere speciale politie-eenheden.
 

Gijzeling bank Frankrijk

Zaken omtrent eenheden uit binnen- en buitenland plaats je hier.

Moderators: --X--, Doggieman

Berichtdoor Chef » wo jun 20, 2012 16:16

Gijzeling in bankgebouw TOULOUSE - UPDATE Twee van de vier gijzelaars in de bank in Toulouse zijn volgens de politie vrij. Dat meldde de politie rond kwart voor 2 woensdag. Hoe dat is gegaan, is nog niet duidelijk.


Een gewapende man die zegt dat hij een lid van al-Qaeda is, houdt sinds woensdag eind van de ochtend enkele mensen gegijzeld in een bank in de Zuid-Franse stad Toulouse. Hij zou een schot hebben gelost en wil onderhandelen met de elite-eenheid RAID van de politie. De gijzelnemer zegt dat hij uit „religieuze overtuiging” handelt.

Er zijn ook berichten dat het gaat om een mislukte bankoverval die is uitgelopen op een gijzeling. Een bron bij de politie zei geen aanwijzingen te hebben dat de man lid is van al-Qaeda. „De meest waarschijnlijke hypothese is dat deze man gek is”, zei de bron.

In maart schoot een door al-Qaeda geïnspireerde schutter drie militairen, een rabbijn en drie joodse kinderen dood in Toulouse. Mohamed Merah werd later doodgeschoten door leden van de RAID.

De gijzelnemer zou nu willen onderhandelen met die eenheid. Het is niet duidelijk of de autoriteiten gehoor willen geven aan de eis van de man.

Het bankgebouw ligt in dezelfde buurt als de flat waar Merah zich verschanste voordat hij werd doodgeschoten. Onder de gijzelaars is de bankdirecteur.

De omgeving van de bank, net buiten het centrum van Toulouse, is afgezet. Buslijnen worden omgeleid en een middelbare school in de buurt is ontruimd.
BRON: telegraaf.nl
"If you can't remember, the Claymore is pointed towards you.."
Avatar gebruiker
Chef
Hoofdcommissaris
 
Posts: 1717
Geregistreerd: za aug 09, 2003 22:11
Woonplaats: Den Bosch


Keer terug naar Overige eenheden

cron

Toon nieuwe berichten