Welcome Anonymous !

Over de Arrestatieteams en andere speciale politie-eenheden.
 

Oud-leraar gijzelt leerlingen in Franse school

Zaken omtrent eenheden uit binnen- en buitenland plaats je hier.

Moderators: --X--, Doggieman

Berichtdoor Sungkit » do maart 09, 2006 20:17

Oud-leraar gijzelt leerlingen in Franse school

PARIJS - Een voormalige leraar heeft donderdag twintig leerlingen, een leerkracht en nog een andere persoon gegijzeld in een school in het westen van Frankrijk. Dat hebben de lokale autoriteiten gemeld.


Het gaat om een door de staat bestuurde middelbare school met in totaal 1500 leerlingen in het stadje Sable-sur-Sarthe, ten zuidwesten van Le Mans. Volgens een woordvoerder van de regionale regering onderhandelt de politie met de gijzelnemer, die gewapend zou zijn met een pistool. Twee arrestatieteams zijn vanuit Parijs onderweg naar het stadje.

De dader is volgens lokale functionarissen een 33-jarige man die op invalbasis lesgeeft op scholen, maar momenteel zonder werk zit. Hij gaf twee jaar geleden les op de school waar de gijzeling zich afspeelt. Hij zou met de pers willen praten over zijn problemen.

Volgens een medewerkster van de school heeft de dader psychische problemen. Hij zou depressief zijn, mede omdat hij sinds zijn kortstondige aanstelling in Sable-sur-Sarthe geen nieuw werk heeft kunnen vinden. „Maar we hadden nooit zoiets van hem verwacht”, aldus de medewerkster. De man heeft zijn gijzelaars toestemming gegeven met hun mobiele telefoon contact te onderhouden met hun vrienden en familieleden.

Bron: De Telegraaf


Des équipes du GIGN envoyées sur place
Deux équipes du Groupe d'intervention de la gendarmerie nationale (GIGN), soit une quarantaine d'hommes, ont quitté jeudi après-midi la région parisienne pour Sablé-sur-Sarthe. Plusieurs gendarmes spécialisés dans la négociation, figurent parmi eux. Le preneur d'otages , arrivé au lycée vers 15H, "traverse sans doute une crise dépressive", a estimé le directeur de cabinet de la préfecture.

"On savait qu'il déprimait, apparemment parce qu'il n'avait pas retrouvé de travail depuis qu'il a quitté le lycée il y a deux ans", a témoigné l'employée du lycée, Mme Mercier. "Mais on ne s'attendait absolument pas à un tel comportement", a-t-elle ajouté.

Situé à proximité du centre de Sablé-sur-Sarthe, au sud-ouest du Mans, l'établissement Colbert de Torcy comprend une section professionnelle et un lycée d'enseignement général.


Bron: France1


Gijzelnemer schoolklas geeft zich over

Een gewapende man die 20 leerlingen en twee anderen gijzelde op een school in het Franse stadje Sablé-sur-Sarthe in de Loire, heeft zich overgegeven.

Zonder werk
Het gaat om een 33-jarige man die op invalbasis les geeft op scholen, maar momenteel zonder werk zit. Hij gaf twee jaar geleden les op de school waar de gijzeling zich afspeelt.

Pistool
De man had een pistool. Onduidelijk is wat hij wilde bereiken met zijn actie. Bij de beeïndiging van de gijzeling is geen geweld gebruikt. Niemand is gewond geraakt.Bron: RTLNieuws
..SUNGKIT..
Avatar gebruiker
Sungkit
Hoofdagent
 
Posts: 305
Geregistreerd: za mei 29, 2004 21:47


Berichtdoor Sungkit » za maart 11, 2006 13:10

Afbeelding
..SUNGKIT..
Avatar gebruiker
Sungkit
Hoofdagent
 
Posts: 305
Geregistreerd: za mei 29, 2004 21:47

Berichtdoor Feerce » do mei 11, 2006 20:47

Een actie welke gelukkig zonder geweld is voltooid,
de man had zijn verstand duidelijk niet verloren.

De vraag blijft, wat wilde hij ermee bereiken?

~Nico
PHM
Feerce
Hoofdagent
 
Posts: 358
Geregistreerd: do mei 11, 2006 18:46


Keer terug naar Overige eenheden

cron

Toon nieuwe berichten