Welcome Anonymous !

Over de Arrestatieteams en andere speciale politie-eenheden.
 

Zwolse weduwe (73) overlijdt na woninginbraak

Algemene onderwerpen omtrent de politie, BPZ e.d.

Moderators: --X--, Doggieman

Berichtdoor JanZwolle » di feb 04, 2014 16:18

Bron: http://www.destentor.nl/regio/zwolle/zwolse-weduwe-73-overlijdt-na-woninginbraak-1.4202438

ZWOLLE - De 73-jarige Zwolse die vrijdagavond gewond raakte bij een inbraak in haar woning , is zaterdagavond overleden.

Ze werd vrijdag bij thuiskomst omver geduwd door een vluchtende inbreker en liep bij haar val ernstig hersenletsel op. De politie is nog altijd op zoek naar de verdachte; het zou gaan om een man van ongeveer 20 jaar met blonde stekeltjes.

De Zwolse weduwe, moeder en oma woonde alleen in haar woning aan de Mirteweg, een kalm straatje met huurwoningen aan de rand van Westenholte. Ze werd vrijdagavond thuisgebracht door haar dochter en schoonzoon.

Bij binnenkomst kwam de inbreker net de woning uit; hij duwde haar met kracht weg waardoor ze viel. Ze kwam zo ongelukkig ten val dat ze zwaar hersenletsel opliep waar ze uiteindelijk ook aan bezweken is. De inbreker ging er vandoor. De schoonzoon heeft nog vergeefs een achtervolging ingezet.

De politie heeft vrijdagavond na de gewelddadige inbraak direct groot alarm geslagen en een Team Grootschalige Opsporing - met zo'n 25 mensen- geformeerd en er is een Burgernetactie gehouden. Zaterdag is nog een politiehelikopter ingezet om het gebied in het kader van het onderzoek goed in beeld te brengen. De politie heeft inmiddels enkele tips binnengekregen, maar zondagmiddag was de man nog niet opgespoord. Buren omschrijven het overleden slachtoffer als een aardige en behulpzame vrouw. "Ze was rustig. We hielden elkaar op de hoogte als we op vakantie gingen en dergelijke. Een fijne buurvrouw, altijd tot hulp bereid."De overval aan de Mirteweg is volgens de inwoners van Westenholte de zoveelste binnen enkele maanden. Een dag na het trieste voorval, werd er op steenworp afstand alweer ingebroken. De wijk is het spuugzat. Dit weekend is daarom de aanzet gegeven tot de oprichting van een burgerwacht. Volgens Danny Jansen, samen met Rob Jager initiatiefnemer, is de grens bereikt. "Westenholte is eigenlijk een dorpje in Zwolle. Iedereen kent elkaar. We moeten samenwerken om het hier veilig te houden." Na de oproep om deel te nemen aan de burgerwacht stroomden binnen een paar uur al tientallen aanmeldingen binnen, laat hij weten. Bekende Westenholtenaar Freddy Eikelboom heeft zich ook aangemeld. "Het tuig moet een halt toe worden geroepen. Aanpakken. Ik doe mee", laat hij weten. De bewoners gaan niet met handboeien en zaklampen de straat op. Jansen: "We houden elkaar op de hoogte via What's App en de telefoon. Als er iets gebeurt, kan iedereen uitkijken naar de dader."

Burgerwacht
De buurt heeft zelf in het weekeinde een burgerwacht georganiseerd, omdat er de laatste tijd veel vaker in de wijk is ingebroken. ,,Wij snappen dat wel. Het is op zich goed dat daardoor het aantal oren en ogen in de buurt wordt verhoogd, maar het moet geen heksenjacht worden. Daarom houdt de wijkagent een stevige vinger aan de pols'', zegt de politiewoordvoerder.


Dieptriest, dit... Ik hoop dat de Zwolse Politie de dader snel achter de deur heeft... En dat hij daar maar lang mag blijven!

Gezond weer thuiskomen! Jan
When all is said and done, a hell of a lot more is said then done...
Avatar gebruiker
JanZwolle
Commissaris
 
Posts: 1033
Geregistreerd: di sep 23, 2003 14:00
Woonplaats: Zwolle


Berichtdoor JanZwolle » di feb 18, 2014 15:53

Enschedeër aangehouden voor fatale inbraak Zwolle
Bron: http://www.destentor.nl/regio/zwolle/enschede%C3%ABr-aangehouden-voor-fatale-inbraak-zwolle-1.4224751

ZWOLLE - De politie heeft een 23-jarige man uit Enschede opgepakt voor een inbraak met fatale afloop in Zwolle. De man wordt ervan verdacht op 31 januari in wijk Westenholte, bij het op de vlucht slaan na een woninginbraak, de 72-jarige bewoonster Hilda Malestein een duw te hebben gegeven. Zij viel daarbij zo ongelukkig achterover dat ze zwaar hersenletsel opliep. Ze overleed daaraan een dag later in het ziekenhuis.

Volgens de politie is de man opgespoord dankzij een combinatie van tips en forensisch bewijs. Zeer waarschijnlijk is DNA van de verdachte op de plaats delict, een woning aan de Zwolse Mirteweg, aangetroffen.

De Enschedeeër wordt vooralsnog verdacht van poging tot doodslag, gebruik van geweld en woninginbraak.
Volgens de politie is er afgelopen weken een dertigtal tips binnengekomen over de zaak, mede naar aanleiding van een uitzending van Opsporing Verzocht vorige week. „De tips in combinatie met forensische sporen hebben geleid tot de aanhouding. We zijn blij dat ‘ie er is.”

De verdachte is maandagmiddag in zijn woonplaats opgepakt. Hij zit momenteel vast in het Zwolse politiebureau. Dinsdag wordt hij er voor het eerst verhoord. De politie gaat ervan uit dat de verdachte volledig op eigen houtje handelde. De inbraak, bijna drie weken geleden, veroorzaakte veel onrust in de Zwolse wijk.

Westenholte heeft te kampen met veel inbraken. Bezorgde buurtbewoners hebben er inmiddels een buurtwacht opgezet. Verdachte situaties worden via de smartphone -whatsapp- aan elkaar en de politie doorgegeven.

Goed werk! Greetzzz Jan
When all is said and done, a hell of a lot more is said then done...
Avatar gebruiker
JanZwolle
Commissaris
 
Posts: 1033
Geregistreerd: di sep 23, 2003 14:00
Woonplaats: Zwolle


Keer terug naar Politie algemeen

cron

Toon nieuwe berichten