Welcome Anonymous !

Over de Arrestatieteams en andere speciale politie-eenheden.
 

arrestatieteams bereiden uit

Algemene zaken omtrent het Arrestatieteam.

Moderators: --X--, Doggieman

Berichtdoor blauwebaret » vr maart 31, 2006 15:21

Afbeelding
Arrestatieteam
Alleen in de film worden levensgevaarlijke criminelen aangehouden door een enkele agent. In werkelijkheid gebeurt dit in teamverband. In arrestatieteamverband om precies te zijn. Als lid van het Arrestatieteam (AT) werk je intensief samen aan de voorbereiding en uitvoering van risicovolle aanhoudingen. Maar ook aan de beveiliging van objecten en personen, waaronder infiltranten, getuigen en verdachten en vips. Je wordt ingezet bij levensbedreigende situaties en werkt veel samen met observatie-eenheden en rechercheteams.
Overstappen naar het AT vanuit de politieorganisatie
Overstappen naar het AT vanuit defensie


Opereren met chirurgische precisie
Bij het AT-werk gaat het met name om de afweging. Hoe groot mogen de veiligheidsrisico's zijn bij het aanhouden van een vuurwapengevaarlijke verdachte? En welke voorbereidingen tref je bij een arrestatie of gijzelingsvraagstuk? Vragen waar je als medewerker van het arrestatieteam direct mee te maken krijgt. Het uitgangspunt is altijd met een chirurgische precisie en zo min mogelijk geweld de verdachte op te pakken en af te leveren. Het gaat om het beheersen van veiligheidsrisico's. Niet alleen voor de betrokkenen, maar ook voor jezelf en het team.

Organisatie Arrestatieteam
De Nederlandse Politie beschikt over zes Arrestatieteams. Een Arrestatieteam is ondergebracht bij een beheerskorps (overzicht). De meeste teams draaien gemiddeld 300 tot 350 zaken per jaar. De werkdruk is vrij hoog, maar door uitbreiding van de teams zal er al op korte termijn een betere balans ontstaan tussen werk en privé. Het is de bedoeling dat elk team binnenkort uit 28 medewerkers bestaat. Er zijn twee sectiecommandanten, een teamchef en er is ondersteunend personeel.
Een Arrestatieteam kent het werkgebied waarvoor zij verantwoordelijk is uiteraard goed, maar moet ook in staat zijn om een ander team in het land zonder problemen te vervangen. Er wordt daarom veel aandacht besteed aan het afstemmen van procedures en werkwijzen.


Samenwerking externe partners
Als er zich in de Noodhulp een levensbedreigende situatie voordoet, werkt het AT steeds vaker samen met andere hulpdiensten. Zo werd een tot wanhoop gedreven man die probeerde zich in brand te steken op een NS Station aangehouden. Goede samenwerking met noodhulpdiensten zoals de brandweer en onderhandelaars en een verrassingactie van het Arrestatieteam zorgden ervoor dat deze situatie tot een goed einde werd gebracht.
Maar de samenwerking met externe partners gaat verder. Door terreurdreiging en toenemend vuurwapengebruik werkt het AT zowel landelijk als internationaal intensief samen met externe partners binnen het veiligheidsdomein.

Overstappen naar het AT vanuit de politieorganisatie
Als je interesse hebt in werken bij het AT, spreekt het voor zich dat je te allen tijde gemotiveerd moet zijn voor de inhoud van het werk. Het gaat nagenoeg altijd om leven en doodkwesties. Verder wordt er gewerkt met strakke procedures. Dat vraagt iets van medewerkers. Als medewerker AT bezit je de volgende competenties.


Samenwerken
Lerend vermogen
Oordeelsvorming
Aanpassingsvermogen
Professioneel handelen
Prestatiemotivatie
Daadkracht
Stressbestendigheid
Emotionele weerbaarheid
Contactuele vaardigheden
Zelfreflectie

Voldoe je aan de eisen?
Vooropleiding
Voor de functie heb je minimaal een diploma op niveau 3 (politiemedewerker) met minimaal twee jaar politie-ervaring. Of je hebt een diploma op niveau 4 (allround politiemedewerker).


Voldoe je aan de overige eisen?
Voor het werk het AT zijn we op zoek naar mannen en vrouwen die onder druk goed kunnen presenteren. Je bent een teamplayer, maar kunt ook als individu vooruitdenken en improviseren. Je bent fysiek en mentaal vaardig, hebt doorzettingsvermogen en een flinke dosis mensenkennis. Je moet gezond zijn en over een goede lichamelijke en mentale conditie beschikken. Langdurige en onregelmatige werktijden zijn voor jou geen enkel probleem.
Je draagt geen bril (contactlenzen geen bezwaar). Voor het dragen van contactlenzen geldt de landelijke politie visuseis. Je gezichtsvermogen (de visus) moet zonder correctie, dus zonder gebruik van bril of contactlenzen, aan de volgende criteria voldoen: minimaal 0,25 op elk oog. Met correctie voldoe je aan de volgende eisen: beide ogen gezamenlijk minimaal 1,0 en het slechtste oog minimaal 0,5.
Houd er rekening dat je bij verlies van een contactlens nog steeds zonder problemen je weg moet kunnen vinden (vooral het donker). Je kunt je visus laten meten bij een opticien.

Informatiebijeenkomsten
Meld je voor een vrijblijvende voorlichtingsbijeenkomst aan bij de Politieacademie, Bureau Personeelsvoorziening Politie, 055- 539 25 70 of neem contact op via email met de Banenlijn Politie


Tijdens deze voorlichtingsbijeenkomst aan de Politieacademie in Ossendrecht wordt het werk als medewerker van het Arrestatieteam toegelicht, maar krijg je ook informatie over het selectietraject, opleiding, loopbaanperspectieven en rechtspositionele onderwerpen.
Tevens is er een kans om te sporten, zodat je inzicht krijgt in je conditie en mentaal fysieke kwaliteiten. Voor dit onderdeel is het van belang dat je de volgende zaken meeneemt: sportkleding voor buiten (trainingspak, lange broek en shirt), sportschoenen voor buiten, stevige schoenen (voor beklimmen toren), toiletbenodigdheden en handdoek. Het is geen onderdeel van de selectie.


Tijdens het middaggedeelte kun je door middel van verschillende workshops het AT-werk ervaren. De workshops bestaan uit een samenwerkingsoefening, klimtoren, en pand-instap. Je krijgt behalve inzicht in het werk ook een beter beeld van je conditie en je mentaal fysieke kwaliteiten.

Aan het einde van de dag kun je doormiddel van een schriftelijke zelftest bepalen of je de selectieprocedure start. Lever dan een uitgebreid CV met motivatie in en schrijf je in voor deel A van de selectie.


Data inkijkdagen 2006
5 april - 24 mei - 28 juni

Selectieprocedure
Om te solliciteren bij een van de zes beheerskorpsen van het Arrestatieteam stuur je een brief met curriculum vitae naar de Politieacademie, Bureau Personeelsvoorziening Politie, Antwoordnummer 1341, 7300 VB Apeldoorn.
Als je aan de basiseisen voldoet word je ingeschreven voor de selectietest. De test bestaat uit twee delen:


Deel A bestaat uit de VTS-test (meting van reactiesnelheid, waarneming en concentratie), een rijtest en een bewegingsbaan ->indoor circuit (test op motoriek, kracht, exposiviteit en herstelvermogen). Zijn deze resultaten positief, dan start je met deel B.


Deel B bestaat uit een cognitieve capaciteitentest, persoonlijkheidsvragenlijst, de praktijkproef (rollenspel) en het psychologisch interview.

Haal je ook op onderdeel B de juiste resultaten, dan word je medisch gekeurd.


Intest

Nadat je medisch goedgekeurd bent, volgt er een selectiegesprek met de teamchef van het AT van het beheerkorps waaraan jij je voorkeur hebt waarvoor jij gesolliciteerd hebt. Is dit gesprek positief dan start je met de vierdaagse fysieke intest. Je wordt getest op je psychische weerbaarheid, fysieke gesteldheid, rijvaardigheid en schietvaardigheid. Rond je deze vier dagen goed af, dan volgt het eindgesprek met AT-teamchef. Hierna volgt een arbeidsvoorwaardengesprek en start het AIVD-onderzoek. Hierin wordt onderzoek gedaan naar een eventueel strafblad, leefomgeving en financiële situatie.

Opleiding Arrestatieteam
De basisopleiding tot medewerker Arrestatieteam duurt in totaal 17 weken. De opleiding is intern en wordt gegeven aan de Politieacademie in Ossendrecht.
De opleiding bestaat uit een algemeen deel, de kernopgave aanhouden en interventie, functiegerichte applicaties en specialistisch rijden.
Deze opleiding geeft goed inzicht in de situaties waarmee je in de praktijk te maken krijgt. Je leert je grenzen kennen en doorzetten op de momenten dat het moet. Je traint voornamelijk aanhoudings- en interventieprocedures en verbetert je schietvaardigheid. Kortom, jij krijgt een goed beeld van het werk, en de docenten krijgen een goed beeld van jou.

Arbeidsvoorwaarden
Als je voor het Arrestatieteam kiest, ontvang je tijdens de opleiding een salaris op schaal 7 (max. € 2605). Na het afronden van de opleiding word je Medewerker Arrestatieteam. Dit wordt ook wel instapfunctie genoemd. De salarisschaal blijft gelijk, maar na drie jaar praktijkervaring, een of meerdere specialisaties en een positieve beoordeling kun je allround AT-medewerker worden. Dan ontvang je salaris op basis van schaal 8, maximaal € 2.965.
Mocht je solliciteren als je al betaald wordt op schaal 8, dan blijft je salaris tijdens de opleiding en instapfunctie gelijk aan wat je nu verdient tot een maximum van schaal 8 € 2.965,-.

LoopbaanbeleidAls medewerker AT leg je in een persoonlijk ontwikkelingsplan vast hoe jij je wilt ontwikkelen. De functie van medewerker- allround medewerker kun je acht jaar uitoefenen.
Het AT biedt medewerkers de kans om tussentijds stage te lopen aan bureaus en diensten binnen de Politieorganisatie. Tevens word je gestimuleerd te investeren in jezelf zodat je in aanmerking kunt komen voor een andere interessante functie binnen het beheerskorps, of het korps waar je voorheen hebt gewerkt.

Aanmelden
Sollicitatiebrieven kun je richten aan de Politieacademie, Bureau Personeelsvoorziening Politie, Antwoordnummer 1341, 7300 VB Apeldoorn of mail naar de Banenlijn Politie. Je kunt ook bellen: telefoonnummer:055-539 2570.

Overstappen naar het AT vanuit Defensie
Wil je solliciteren vanuit Defensie, dan is het belangrijk dat je je realiseert dat je kiest voor een baan bij de Politie. Je moet in eerste instantie gemotiveerd zijn om politieman of -vrouw te worden en daarna willen overstappen naar het Arrestatieteam.
Belangrijk omdat je uiteindelijk binnen zes jaar een niveau 4-opleiding (allround politiemedewerker) moet halen.


Heb je de juiste ervaring?
Geïnteresseerden die momenteel bij specialistische onderdelen van Defensie werken of er recent (tot 2 jaar geleden) hebben gewerkt, zijn afkomstig van de Marechaussee, Korps Commando Troepen, Korps Mariniers, of gevechtseenheden van de Luchtmobiele Brigade.


Traject Defensiekandidaten
Stap je over vanuit Defensie, dan doorloop je hetzelfde selectietraject als politiemensen. Rond je het selectietraject positief af, dan word je voorlopig aangesteld bij het beheerskorps van jouw keuze.
Je start in eerste instantie met een voorschakeltraject van een jaar. Dit is een deel van de niveau 4 opleiding van de Politieacademie. Doel van dit jaar is dat je op korte termijn deels wordt klaar gestoomd met basiskennis van het politievak.
Er komen zeven kernopgaven aan bod, zoals publiek domein, verkeersveiligheid, publiek service, evenementen, vermogendelicten en arrestantenzorg.
Sterk aan de politieopleiding is het duale leertraject. Elk deel theorie wordt afgewisseld met een praktijkperiode. Elke kernopgave wordt getoetst doormiddel van een proeve van bekwaamheid. Dit betekent geen theoretische toets, maar het geleerde in de praktijk laten zien.

Het voorschakeltraject wordt gegeven binnen de organisatie van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) in Den Haag. De praktijkperiode zal je uit oefenen binnen een regiokorps. De opleiding heeft als voordeel dat het afstandsleren op jouw tempo kan worden afgestemd. Je wordt begeleid door inhoudsdeskundigen, een leerprocesbegeleider om af te stemmen waar je staat binnen het studiejaar en een trajectbegeleider binnen het korps waar je praktijkervaring op doet.

Na het eerste jaar van de niveau 4-opleiding, start je met een AT-opleiding van 17 weken. Als je die met een goed gevolg afrondt, ga je aan de slag bij het Arrestatieteam waar je vooraf al een sollicitatiegesprek hebt gehad.


Vervolg opleiding niveau 4
Als je twee jaar bij het Arrestatieteam werkt, start je met het vervolg van de kernopgaven van de niveau 4 opleiding. Je moet er op rekenen dat je binnen zes jaar, elk jaar gemiddeld drie maanden bezig bent met het behalen van de overige kernopgaven.


Loopbaanbeleid
Als je uitstroomt vanuit het Arrestatieteam ben je opgeleid als allround politiemedewerker, heb je je gespecialiseerd en kun je je verder verdiepen binnen het politieveld.


Arbeidsvoorwaarden Defensiekandidaten
Als je start met de voorschakelklas op niveau 4 ontvang je een salaris op schaal 6 (max. € 2411 bruto). Je hebt een aanstelling op een leer(contract)basis voor de duur van een jaar. Daarna geldt de reguliere rechtspositie. Tijdens de AT-opleiding krijg je een contract voor onbepaalde tijd en ontvang je een salaris op schaal 7 (max. € 2605). Na het afronden van de opleiding word je Medewerker Arrestatieteam. De salarisschaal blijft gelijk, maar na drie jaar praktijkervaring, een of meerdere specialisaties en een positieve beoordeling kun je allround AT-medewerker worden. Dan ontvang je salaris op basis van schaal 8 (max. € 2.965 bruto).
Voor je overstap vanuit Defensie houdt de Politie rekening met je huidige nettosalaris. Het is de bedoeling dat als je overstapt, jouw nettosalaris het uitgangspunt is voor je startsalaris tot een maximum van schaal 6 in het eerste jaar.
Avatar gebruiker
blauwebaret
Hoofdagent
 
Posts: 244
Geregistreerd: ma nov 07, 2005 22:46
Woonplaats: 033


Berichtdoor Ujku » vr maart 31, 2006 17:34

:?:
Laatst bijgewerkt door Ujku op za jun 28, 2008 13:52, in totaal 1 keer bewerkt.
Ujku
Inspecteur
 
Posts: 713
Geregistreerd: wo jun 12, 2002 22:00

Berichtdoor Etienne H. » vr maart 31, 2006 19:50

Dat je vanuit defensie nu de mogelijkheid hebt om direct over te stappen, zij zo. Wat ik wel eigenaardig vind is dat je dus op deze wijze al jaren bij het AT kunt werken, maar nog geen agent bent :?
Etienne H.
Surveillant
 
Posts: 59
Geregistreerd: wo jan 18, 2006 19:54
Woonplaats: PL1700

Berichtdoor Chef » vr maart 31, 2006 21:59

Tja, bent het wel een beetje met je eens.
"If you can't remember, the Claymore is pointed towards you.."
Avatar gebruiker
Chef
Hoofdcommissaris
 
Posts: 1717
Geregistreerd: za aug 09, 2003 22:11
Woonplaats: Den Bosch

Berichtdoor blauwebaret » vr maart 31, 2006 23:23

achja je moet wel eerst een stoomcursus van een jaar volgen he!
maar de huidige AT ( kampen nog steeds met een tekort? ) dan is het wel handig want dan zijn er ook minder over uren ?!
toch wel een goeie zaak denk ik :)
Avatar gebruiker
blauwebaret
Hoofdagent
 
Posts: 244
Geregistreerd: ma nov 07, 2005 22:46
Woonplaats: 033

Berichtdoor Etienne H. » za apr 01, 2006 0:35

Ik denk dat in de praktijk maar weinig ex-militairen zullen worden aangenomen. Op een enkele BSB'er en eventueel BBE'er na dan.
Etienne H.
Surveillant
 
Posts: 59
Geregistreerd: wo jan 18, 2006 19:54
Woonplaats: PL1700

Berichtdoor Palmpie » za apr 01, 2006 0:38

Etienne H. schreef:Ik denk dat in de praktijk maar weinig ex-militairen zullen worden aangenomen. Op een enkele BSB'er en eventueel BBE'er na dan.


Je vergeet het CT van het KCT....... 8)
Avatar gebruiker
Palmpie
Brigadier
 
Posts: 483
Geregistreerd: vr nov 12, 2004 21:40

Berichtdoor Six » za apr 01, 2006 8:09

Nuance: er staat nergens in de advertentie dat wanneer je oud-KCT'er, BBE'er etc etc ben bij het AT gaat werken. Nee, je kunt dan solliciteren. Aanname is nog een ENORME stap verder. Beetje wat Ethienne zegt.
Elders op de website staat een stukje over oud-Defensiepersoneel bij het AT, inhoudende de voors en tegens.

Een kennis van mij die het CT KCT team heeft gediend kon overigens gewoon N4 gaan doen hoor, niets AT. Hij kon niet eens gaan solliciteren. Vergis je niet, ze floepen er niet zomaar door.
Arrestatieteam.nl

De Blauwe Baret
Eer, moed en kunne.
Avatar gebruiker
Six
Site Admin
 
Posts: 1413
Geregistreerd: wo apr 16, 2003 22:10

Berichtdoor Chef » za apr 01, 2006 10:17

Tis niet alleen het fysieke plaatje..
"If you can't remember, the Claymore is pointed towards you.."
Avatar gebruiker
Chef
Hoofdcommissaris
 
Posts: 1717
Geregistreerd: za aug 09, 2003 22:11
Woonplaats: Den Bosch

Berichtdoor Red_Cell » za apr 01, 2006 15:36

Chef schreef:Tis niet alleen het fysieke plaatje..


Zeker niet, dat je fysiek goed in elkaar steekt is mooi meegenomen en maakt het misschien wat makkelijker/aangenamer.

Het belangrijkste is actie-intelligentie!! Dit heb je..of heb je niet!
The end..is the beginning...is the end!!
Avatar gebruiker
Red_Cell
Hoofdagent
 
Posts: 348
Geregistreerd: vr aug 16, 2002 21:38

Berichtdoor ~Lancer~ » za apr 01, 2006 21:15

Etienne H. schreef:Ik denk dat in de praktijk maar weinig ex-militairen zullen worden aangenomen. Op een enkele BSB'er en eventueel BBE'er na dan.


Net zoals er in de praktijk maar weinig politieagenten worden aangenomen.
Zelfde verhaal. Heeft weinig te maken met defensie.
~Lancer~
Hoofdagent
 
Posts: 269
Geregistreerd: za sep 24, 2005 17:27

Berichtdoor Etienne H. » za apr 01, 2006 22:13

~Lancer~ schreef:
Etienne H. schreef:Ik denk dat in de praktijk maar weinig ex-militairen zullen worden aangenomen. Op een enkele BSB'er en eventueel BBE'er na dan.


Net zoals er in de praktijk maar weinig politieagenten worden aangenomen.
Zelfde verhaal. Heeft weinig te maken met defensie.

Die moet je eens toelichten.... Als er weinig militairen en politieagenten worden aangenomen, wie nemen ze dan wel aan???

Wat ik probeer te zeggen is dat de voorkeur nog altijd uitgaat naar ervaren politieagenten, ipv ex-militairen.
Etienne H.
Surveillant
 
Posts: 59
Geregistreerd: wo jan 18, 2006 19:54
Woonplaats: PL1700

Berichtdoor --X-- » za apr 01, 2006 22:40

Etienne H. schreef:
~Lancer~ schreef:
Etienne H. schreef:Ik denk dat in de praktijk maar weinig ex-militairen zullen worden aangenomen. Op een enkele BSB'er en eventueel BBE'er na dan.


Net zoals er in de praktijk maar weinig politieagenten worden aangenomen.
Zelfde verhaal. Heeft weinig te maken met defensie.

Die moet je eens toelichten.... Als er weinig militairen en politieagenten worden aangenomen, wie nemen ze dan wel aan???

Wat ik probeer te zeggen is dat de voorkeur nog altijd uitgaat naar ervaren politieagenten, ipv ex-militairen.


Persoonlijk denk ik dat de voorkeur uitgaat naar de MEEST geschikte kandidaten...... waar ze ook vandaan mogen komen !!!
er was eens!!!!!!.....................en die was te laat!!!!
Avatar gebruiker
--X--
Inspecteur
 
Posts: 640
Geregistreerd: di jan 15, 2002 14:26
Woonplaats: Ja

Berichtdoor robroy » za apr 01, 2006 23:47

Toch denk ik dat ze liever "blauwe" mensen dan "groene" mensen hebben..... maar ja, gaat er inderdaad om dat ze gewoon de meest geschikte mensen aannemen.
robroy
Agent
 
Posts: 195
Geregistreerd: ma maart 07, 2005 18:59
Woonplaats: Haaglanden

Berichtdoor Pendec » ma apr 03, 2006 17:42

Vergeet de context van de functie niet mannen!..
Je soliciteerd voor een arrestatie eenheid. Dit is zowel geen BPZ als groen werk! Het is een apart slag werk, met niets te vergelijken.
Waar de beste kandidaten vandaan komen zal me jeuken.. die kunnen bij een BBE, BSB of kct vandaan komen, maar ook van wijkteam schubbekutteveen in niemandsland. Het gaat o.s. om je kwaliteiten, conditie en AI.
Avatar gebruiker
Pendec
Brigadier
 
Posts: 525
Geregistreerd: wo maart 16, 2005 11:30

Volgende

Keer terug naar Arrestatieteam

cron

Toon nieuwe berichten