Welcome Anonymous !

Over de Arrestatieteams en andere speciale politie-eenheden.
 

Laat criminelen betalen voor politie

Algemene onderwerpen omtrent de politie, BPZ e.d.

Moderators: --X--, Doggieman

Berichtdoor Piet de Groot » vr feb 10, 2017 19:47

Afbeelding

Laat recidiverende criminelen zoveel mogelijk opdraaien voor alle kosten van politie en justitie. Dat kan door hen extreem hoge boetes te geven. En geef veelplegers daartoe jarenlange zware werkstraffen, die de overheid zo veel mogelijk geld opleveren. Bijvoorbeeld een zware werkstraf van twintig jaar lang.

Dat systeem kan mogelijk een afschrikwekkende werking hebben op het plegen van misdrijven. Die werkstraffen kunnen worden uitgevoerd in werkkampen of in een setting, waarbij de gestrafte thuis verblijft buiten werktijden, met elektronisch huisarrest. Of via thuiswerk met elektronisch huisarrest.

Afbeelding

Daardoor kan er ook geld komen voor meer politieagenten, hogere politiesalarissen, en voor meer gebouwen, voertuigen, uitrusting en training voor de politie. Van dat geld kunnen bijvoorbeeld shotguns worden betaald voor de politie en tasers, bodycams, uitschuifbare wapenstokken, en grotere politieauto's (o.a. SUV's, busjes, terreinvoertuigen, en zeer snelle achtervolgingsvoertuigen).

Afbeelding

Als de politie betere uitrusting en voertuigen krijgt, en hogere salarissen, kan dat volgens mij betere sollicitanten aantrekken, waardoor die bij de werving strenger kunnen worden geselecteerd op capaciteiten, karakter en ervaring, dan nu mogelijk is.

Afbeelding

Foto hierboven: Bodycam op een utility vest

Ook mensen die regelmatig een boete krijgen, moeten veel hogere boetes gaan krijgen dan nu. Want ook door hen is er veel politie nodig. En hun regelmatige overtredingen bezorgen anderen vaak overlast of gevaar.

In Nederland worden politie en justitie nu hoofdzakelijk betaald door gewone burgers, die de wet respecteren. Dat vind ik erg onterecht. Politie en justitie worden nu dus betaald door de burgers, die ook al het slachtoffer kunnen zijn van criminelen. Die burgers zijn dan dubbel het slachtoffer.

Afbeelding

Onderzoek de effecten van deze voorstellen eerst via zorgvuldig wetenschappelijk effectonderzoek. Dat kan in de vorm van kortdurende proefprojecten in verschillende varianten, in samenwerking met andere landen.

Ik stem SP.

Afbeelding
Piet de Groot
Surveillant
 
Posts: 89
Geregistreerd: di apr 05, 2016 11:02


Keer terug naar Politie algemeen

cron

Toon onbeantwoorde berichten

Toon nieuwe berichten