Uitrusting en bewapening

Bij zulk gespecialiseerd werk als dat van de arrestatieteams hoort natuurlijk een gespecialiseerde uitrusting. Voor iedere klus heeft het AT zijn eigen speciale uitrustingsdelen. De uitrusting loopt van vuurwapens met flinke vuurkracht tot aan wapens die juist zijn ontwikkeld om een minimum aan letsel te doen ontstaan (less-lethal). Verder draagt iedere AT'er natuurlijk de fameuze blauwe baret, maar ook bijvoorbeeld speciale kisten: alles over deze uitrustingen lees je op dit deel van de website.

Image2
AT'er met HK MP5
met Bushnell Holosight

Elk team is autonoom, echter er is een landelijk overleg structuur in de vorm van het LCA, Landelijk Contact Arrestatieteams. Dit is een overlegorgaan van teamchefs van de diverse AT's welke onder andere zorgt voor de coördinatie tussen de verschillende arrestatieteams.
Naast de hierboven genoemde uitrustingstukken zijn er nog legio uitrustingstukken ten behoeve van de specifieke specialisme: duiken, werken op hoogte, explosieven, motor, technisch binnendringen etc. Informatie op dit punt is vrij schaars, de beschikbare informatie over specialismen staat op deze website. Verdere informatie is te gevoelig om openbaar te maken, vandaar het gebrek aan gedetailleerde informatie.

User

De eigenaar en webmaster van Arrestatieteam.nl. Zelf zeker geen AT'er, maar heeft wel vaak samengewerkt met verschillende AT's. Een politieagent met een gezonde interesse in geweldsbeheersing, bewapening en uitrusting.

Website: www.arrestatieteam.nl
Meer in deze categorie: « Tactische overalls
  • Facebook >

  • Twitter @Arrestatieteam.nl >

  • Twitter #Arrestatieteam >

  • 1