Gevechtslaarzen

Er is geen standaard schoen bij het Arrestatieteam zoals we wel vaak zien bij andere eenheden in de wereld. Zo loopt LAPD SWAT altijd op de Adidas GSG9 schoen en dragen BBE-ers over het algemeen de Duitse Baltes schoenen.
Het arrestatieteam heeft dit dus niet, wel draagt men allemaal een vergelijkbare "tactical boot". Gezien het feit dat er een vrij klein aanbod is van schoenen die voldoen aan de zware eisen van AT'ers richt ik me op deze pagina op een tweetal schoenen die veelvuldig worden gebruikt door AT'ers door het hele land: de Meindl Army Pro's en de Security Line schoenen van Haix.
Overigens is het wel grappig om eventjes te vermelden dat de AT'ers juist géén gebruik maken van de Adidas GSG9 schoenen omdat deze op een natte, gladdere vloer (parket of laminaat e.d) een inzet veranderen in een webstrijdje kunstschaatsen.

HAIX

Abseilenhaixk
Eén AT'er van Noord-Oost met de HAIX laarzen

Naast Meindl Army Pro's worden ook de schoenen van HAIX uit de Security Line veel gedragen. HAIX, een Duits bedrijf wat in 1948 is opgericht, krijgt in 1980 een nieuwe directeur die tegenwoordig nog steeds directeur is. Deze man was naast directeur ook brandweerman, in zijn vrije tijd werkte hij aan een speciale brandweerlaars en verwerkte opmerkingen van zijn collega's en zijn eigen ervaringen in de laars. In 1992 komt deze laars uit. Eén jaar later wordt het HAIX assortiment behoorlijk uitgebreidt en gaat men nog meer specialistische schoenen en laarsen maken voor onderandere de zorgsector en politionele en militaire doeleinden. Het gaat goed met HAIX, in 1997 verkocht met precies 100.000 schoenen, in 1999 waren dat er alweer 130.000!

Meindl

Boot 5s
MEINDL, een van dé tacticalboot producenten

Meindl is een schoenenmerk wat vooral naam en faam heeft in de outdoorwereld. Het bedrijf is gespecialiseerd in handgemaakte schoenen voor het outdoorlopen en bergbeklimmen. Meindl was in 1975 bijvoorbeeld het eerste bedrijf wat zijn producten in deelde in de A tot en met D categoriën, een indeling die nu wereldwijd wordt gebruikt. Meindl verkoopt jaarlijks om en nabij de 800.000 schoenen, een ongelovelijk groot aantal voor zo'n gespecialiseerd bedrijf! De Meindl Army Pro's die erg veel door AT'ers worden gebruikt kosten om en nabij de € 190.

Overige foto's

Boot 1s Boot 2s

Boot 3s Boot 4s
Mijn dank gaat uit naar de oud-AT'er die voor mij deze
foto's heeft gemaakt en me daarmee enorm heeft geholpen.

 

User

De eigenaar en webmaster van Arrestatieteam.nl. Zelf zeker geen AT'er, maar heeft wel vaak samengewerkt met verschillende AT's. Een politieagent met een gezonde interesse in geweldsbeheersing, bewapening en uitrusting.

Website: www.arrestatieteam.nl
  • Facebook >

  • Twitter @Arrestatieteam.nl >

  • Twitter #Arrestatieteam >

  • 1