Kogelwerende vesten

Iedereen snapt dat de mensen van het Arrestatieteam een kogelwerend vest dragen gezien de risicovolle omstandheden waarin vaak wordt gewerkt. Deze vesten moeten bijdragen aan de veiligheid van deze politiemensen, iets wat erg belangrijk is, dat weet iedereen.
Wat iedereen dan ook moet kunnen begrijpen, is dat ik hier niet allerlei technische informatie over de kogelwerende vesten kan gaan plaatsen. Dat zou de veiligheid van de arrestatieteams in gevaar kunnen brengen, want vergeet niet dat op deze website niet alleen "goede mensen" over de vloer komen.
Het is jammer voor de geïntereseerden dat er dus geen of nauwelijks informatie over de kogelwerende vesten wordt geplaatst, maar dezelfde personen zullen absoluut begrijpen waarom dat zo is. Veel plezier met de rest van de tekst en de foto's.

De kogelwerende vesten

Image4
Kogelwerend vest Euro 2000/1

Hieronder plaats ik een drietal tekstjes die staan bij plaatje in de catalogus. Dit zijn drie willekeurige vesten uit de catalogus, de vesten kunnen wel of niet worden gedragen door de arrestatieteams. Ze zijn hieronder geplaats om een beeld te geven van de kogelwerende vesten zoals deze worden gedragen door de Nederlandse politie.
De witte vakken waarin het woord POLITIE staat kunnen worden afgeschermt door middel van een klitteband lapje. Hierdoor kunnen de AT'ers onopvallend auto's achtervolgen voordat ze een autoprocedure toepassen. Wanneer het AT dan echt in actie komt trekt men snel de lappen weg zodat het goed duidelijk is dat men van de politie is.

Kogelwerend vest Euro 2000/D
Dit is een damesvest, voorzien van zij-, onderlichaam-, schouderbeveiliging en het opschrift "POLITIE". Het vest weegt circa 4,95 kilogram. De draageigenschappen van het vest zijn uitermate goed en het is heel goed over de kleding (lees: uniform) te dragen. Mede door een geïntegreerd "anti-trauma shield" geeft dit vest optimale bescherming.

Kogelwerend vest Euro 2000/1
Dit vest, voorzien van zij-, onderlichaam-, schouderbeveiliging en het opschrift "POLITIE". Het vest weegt circa 5,1 kilogram. De draageigenschappen van het vest zijn uitermate goed en het is heel goed over de kleding (lees: uniform) te dragen. Mede door een geïntegreerd "anti-trauma shield" geeft dit vest optimale bescherming.

Kogelwerend vest Euro 2000/2

Image1
Kogelwerende nekbeschermer
Image5
Kogelwerend vest Euro 2000/2

Dit vest behalve een staalplaat voorzien van zij-, onderlichaam-, schouderbeveiliging en het opschrift "POLITIE". Het vest weegt circa 8,55 kilogram. De draageigenschappen van het vest zijn uitermate goed en het is heel goed over de kleding (lees: uniform) te dragen. Mede door een geïntegreerd "anti-trauma shield" geeft dit vest optimale bescherming.

Nekbeschermer

Na het tragische voorval met Allegonda Gremmer is de nekbeschermer een verplicht uitrustingsstuk geworden voor de Nederlandse arrestatieteams. Dit deel beschermt alleen de nek, de hals blijft gewoon vrij om te zorgen voor voldoende bewegingsvrijheid voor het hoofd. Het weegt ongeveer 750 gram en pas perfect bij alle kogelwerende vesten.

User

De eigenaar en webmaster van Arrestatieteam.nl. Zelf zeker geen AT'er, maar heeft wel vaak samengewerkt met verschillende AT's. Een politieagent met een gezonde interesse in geweldsbeheersing, bewapening en uitrusting.

Website: www.arrestatieteam.nl
  • Facebook >

  • Twitter @Arrestatieteam.nl >

  • Twitter #Arrestatieteam >

  • 1