Tactische handschoenen

Image1
Apg
Bennett Safetywear APG Intervention

Bennett Safetywear is dé grote naam onder de makers van specialistische handschoenen. In 1937 werd het bedrijf opgericht en sindsdien heeft het bedrijf een naam hoog te houden als het gaat om het maken van specialistische handschoenen.

Bennett maakt onder andere handschoenen die speciaal voor de BPZ agenten bedoeld zijn. maar ook handschoenen voor de brandweer, hittewerende handschoenen, hygiënische handschoenen voor slagers en niet te snijden handschoenen voor bijvoorbeeld houthakkers.

Bennett maakt ook een tweetal "tactical gloves", handschoenen voor speciale eenheden van het leger en politie. Allereerst heeft men de APG Intervention. Dat staat voor Armed Patrol Glove en deze handschoen is ontwikkeld in samenwerking met de Engelse "Firearms Unit", vergelijkbaar met het Nederlandse Arrestatieteam. De handschoen wordt door verschillende antiterrorisme-eenheden en speciale politie-eenheden rond de hele wereld gebruikt. Het Nederlandse Arrestatieteam gebruik daarentegen een andere "tactical glove", een die z'n naam deelt met een slang: The Cobra.

Cobra2
Het logo van de Cobra handschoen
BenCobrag
Klik voor een full-size Cobra handschoen

De Cobra

Het AT gebruikt de Bennett Safetywear Cobra #V2356 om exact te zijn. De Cobra is het nieuwste model van Bennett Safetywear en voldoet volledig aan de normen van de ESPPE, de European Standards for Personal Protective Equipment. Dat is een instelling die bepaalde eisen en regels stelt aan de produktie van bepaalde soorten handschoenen voor specialistisch gebruik. De handschoen bestaat deels uit echt runderleer, kevlar en nomex. De handschoen heeft verschillende verstevigde delen voor specifiek gebruik.

De gehele achterkant van de handschoen bestaat uit een zeer speciale waterdicht, slijtvast Kevlar weefsel. Aan de binnenkant van de handschoen, op de palm van de hand is de laag wel twee keer zo dik. Om het gehel zit een Nomex brandwerende stof. De zogeheten "trekkervinger", heeft een runderleren omhulsel zonder kevlar voor een zo effectief mogelijke grip op de trekker.

CobraHK
H&K MP5 schutter met Cobra handschoenen

Technische speficicaties:

Technische speficicaties:
 
Buitenste omhulsel Water- en slijtvast Kevlar weefsel
Voering Brandwerend Nomex
Trekkervinger Runderleren omhulsel van 0,65 tot 0,85mm dun
Palm en duim Versterkt met runderleren omhulsel van 0,65 tot 0,85mm dun, waterdicht en hitte werend (alleen Cobra PLUS)
Polssysteem Verstelbare "ladder"-riempje aan de buitenkant
Cobra3
Bennett Cobra Tactical Gloves

Varianten

De Cobra heeft ook nog een tweetal varianten die weer verder door zijn ontwikkeld voor specifieke doeleinden.
Zo is er de Bennett Safetywear Cobra #V2357. Deze handschoen is hetzelfde als de #V2356 Arrestatieteam handschoen, allen heeft de #V2357 geen leren trekkervinger om meer grip te bieden tijdens het abseilen.
Daarnaast is er nog een #V2360 model met de naam Cobra PLUS. Deze handschoen is speciaal voor het "fast-ropen", het snel naar beneden glijden via een touw vanuit bijvoorbeeld een helicopter. Voor dit doeleinde heeft de handschoen een speciale met suede versterkte leren palm en duim voor extra grip op het touw.

User

De eigenaar en webmaster van Arrestatieteam.nl. Zelf zeker geen AT'er, maar heeft wel vaak samengewerkt met verschillende AT's. Een politieagent met een gezonde interesse in geweldsbeheersing, bewapening en uitrusting.

Website: www.arrestatieteam.nl
  • Facebook >

  • Twitter @Arrestatieteam.nl >

  • Twitter #Arrestatieteam >

  • 1